DOLAR 32,3344 0.25%
EURO 35,0517 -0.24%
ALTIN 2.284,010,29
BITCOIN 22801091,00%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı hükümete yüklendi

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı hükümete yüklendi

ABONE OL
14:30 - 27 Eylül 2022 14:30
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı hükümete yüklendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’ya gelen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Özellikle son 10 yılda attığı her adımda ortaya daha olumsuz sonuçların çıktığı tabloyu gördükten sonra artık bu iktidarın memlekete yapacağı bir şey kalmadığı çok net” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Alanya’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Arı, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle bir araya geldi. Karadağ’ın ziyaret için teşekkür etmesinin ardından konuşan Arı, TBMM’nin tatilde olmasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetimi ve milletvekillerinin halka buluşarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Ülkenin seçim sürecine girdiğini ifade eden Arı, “Ülkemizin bu iktidardan kurtulması gerektiğini defalarca hatırlattık. Ülkemizde en önemli sorun ekonomi. Bugün vatandaş ağır ekonomik şartlar altında ezilir hale getirildi. Tencere boş. Bu boş tencere vatandaşımızın artık canına tak etti. Bir çalışan 2002’de asgari ücretle 8 çeyrek altın alabiliyordu. Bugün en tandık kuyumcuya gitseniz size 3 çeyrek altın vermez. Paranın rakamsal büyüklüğü değil, alım gücü olarak büyüklüğü önemli. Bu iktidar rakamları yüksekmiş gibi gösterse de gerçek anlamda vatandaşın alım gücü kalmadı. İlk defa bu iktidar döneminde 30 TL benzin, mazot fiyatını gördük. Asgari ücret açıklanınca halay çekenler oldu ama o kişilerin cebine para girmeden eridi. Doları düşüreceğiz diye kur korumalı mevduat sistemine geçildi. Dolar bir gecede 18 TL’den 11 buçuk TL’ye indi. O gece yüksek rakamlarla satanlar ertesi gün 11 buçuk TL’ye dolar aldı. Bu para kimlerin cebine gitti? Bunu sorduğumuzda AK Parti ver MHP’lilerin oyları ile meclis araştırma önergesi reddedildi. Esas tehlikelerden biri de kur korumalı mevduattan vazgeçiyoruz denildiğinde doların aniden yükselmesi ihtimali” dedi.

“BU ÖTEKİLEŞTİREN ANLAYIŞTAN KURTULMALIYIZ”

CHP’nin 11 büyükşehir belediyesi ve 240 belediye olarak ülkede yüzde 52 oranında vatandaşa hizmet götürdüğünü aktaran Arı, “İktidar devletin bütçesini karşı siyasi güç olarak kullanıyor. İlbank kredi ve hibe verirken 2021’de bin 156 projeye destek verdi. Bunun yüzde 94’ü Cumhur İttifakı’na ait olan belediyelere. Hepimizin parasını sadece Cumhur İttifakı’a ait belediyelere aktarmışlar. CHP’li belediyelere ise sadece yüzde 4.3. 2021’de tamamı hibe desteği olan 191 projenin yüzde 98.4 oranındaki desteği Cumhur İttifakı’na ait olan belediyelere yapılmış. Bu ötekileştiren anlayıştan bir an önce kurtulmak zorundayız. Özellikle son 10 yılda attığı her adımda ortaya daha olumsuz sonuçların çıktığı tabloyu gördükten sonra artık bu iktidarın memlekete yapacağı bir şey kalmadığı çok net” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.