DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7310 -0.05%
ALTIN 2.496,390,51
BITCOIN 20234881,85%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP, su sorununun çözümü için devrede

CHP, su sorununun çözümü için devrede

ABONE OL
15:13 - 8 Mart 2022 15:13
CHP, su sorununun çözümü için devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA/ GAZİPAŞA 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, Zeytinada ve Güneyköy mahallelerinin sulama suyu sorununun giderilmesi için bölgeye yapılması düşünülen ancak hayata geçirilemeyen Zeytinada Göleti için beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulundu.
Zeytinada Mahallesi’nde yaşanan tarımsal sulama ihtiyacına çözüm bulunabilmesi gerçekleştirilen incelemelerde Milletvekili Arı’ya Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel ve teknik personel eşlik etti.
Zeytinada Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Şener ve Güneyköy Mahallesi Muhtarı Yahya Küçükballı’nın da katıldığı toplantıda Arı, bölge halkını dinleyerek yöre halkının sulama suyu problemini giderebilmek için gerekli çalışmayı yapmak üzere notlarını aldı.
BOŞ VAATLER VERİLMİŞ
Zeytinada Mahallesi’ne Vekil Cavit Arı’yla birlikte katılan Belediye Başkanı Yılmaz, “Gazipaşa’ya ilk geldiğimde 2021 yılında buraya su akacağı söylenmişti. Bu iyi bir haber dedim, fakat diğer taraftan da bölgeyi tanıyorum, biliyorum. Acaba bu su nereden gelecek, nasıl akacak? Sonra dediler ki aşağıda denizden 150 metre yukarıdan geçecekmiş. Peki, 2021’e kadar su boruları nasıl döşenecek nasıl yetişecek? Bu sorular kafama takılmıştı. Fakat 2022’ye geldik, herhalde su olmadığı gibi boru da döşenmedi. Hiçbir şey olmadı. Bu 3 yıllık Gazipaşa’da bulunduğum süre içerisinde duyduklarımdan hareketle söyleyebilirim ki her sene birileri gelmiş buralarda geçiştirmek için vaatler vermiş” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ BİR SÖZ VERDİYSE SÖZÜNÜ TUTAR”

Konuşmasına devam eden Başkan Yılmaz, “Yine Antalya’daki Muhtarlar Toplantısı’nda muhtarım söz aldı. Genel Başkanımdan hatta ısrarla Zeytinada’ya bir gölet yapacağım demesini, kesin bir söz vermesini istedi. Fakat ben genel başkanımı tanıyor olduğum için böyle bir şey için söz vermeyeceğini tahmin ediyordum. Çünkü sayın genel başkanımızın şöyle bir özelliği vardır. İncelemeden, bilmeden söz vermez. Söz verirse de sonuna kadar gider. Tabi ben de denetim elemanıyım, o da denetim elemanı kökenli olduğu için hepimizin özelliğidir bu. Sadece bir kişinin anlatmasıyla değil de olay nedir, ne değildir anlamak lazım konuyu. Öncelikle kamulaştırılacak yer mi var, özel mülkiyet mi var, su kaynağı var mı, gölet yapılabilecek uygun bir yer var mı yok mu? Bunların araştırılması yapılmalıdır. Bölgeyle ilgili bildiğimizin binde birini bilmesini bekleyemeyiz genel başkanlarımızdan. Hangi parti olursa olsun. Doğal olarak ‘Bir araştıralım, bir bakalım, yapılabilecek bir çözüm varsa yardımcı oluruz’ dedi. O amaçla Sayın Vekilim Cavit Arı Bey’i yerinde incelemesi ve rapor vermesi için görevlendirdi. Yapılabilecek ne varsa biz CHP olarak, belediyeler olarak, yarın iktidar olduğumuzda neler yapabileceksek yaparız amacıyla böyle bir talimat verildi. Vekilim hatta 15 gün içinde gelecekti fakat TBMM Bütçe Komisyonu’nda olduğu için işlerimiz bugüne kadar ertelenmek zorunda kaldı. Kendisine teşekkür ediyorum bu konuyla ilgili” dedi.

“BEN HİÇBİR SORUNUN ÇÖZÜMSÜZ OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Su sorununun iyi araştırmalar sonucunda çözüme kavuşturulabileceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Şu ana kadar dikkat ederseniz Gazipaşa Belediye Başkanı olarak ben sulama suyu konusunda söz vermedim. Gücümüzü aşan bir konuda söz vermek istemediğim için böyle davrandım. Bugün burada incelemeleri yapacağız. Eğer Büyükşehir Belediyemiz ya da Gazipaşa Belediyemiz olarak altından kalkabileceğimiz bir çözüm yolu varsa tabi ki Muhittin Başkanımızın da bu konuyu önemsediğini bilerek söylüyorum, bizim gücümüzün yettiği bir çözüm yolu varsa bunu tabi ki sizin lehinize kullanacağız. Ayakları yere basan, makul, gerekli bir çözüm olması gerekiyor. Dolayısıyla bugün yapılacak incelemeler sonucunda genel başkanımıza rapor gidecek ve biz de bu raporun takipçisi olacağız. Ben hiçbir sorunun çözümsüz olduğuna inanmıyorum. Mutlaka buna bir çözüm bulunacaktır. Bugün belediye olarak altından kalkamazsak yarın iktidar olduğumuzda mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Çünkü çözülmesini ben de çok istiyorum en az sizin kadar. Türkiye’de çok şanslı bir bölgedeyiz. Bu bölgede üretilen muzun aroması, tadı, lezzeti, görüntüsü başka hiçbir yerde yok. Böyle verimli bir topraklarımız var. Niye biz su getirmeyelim buraya? Daha fazla üretim olsun istiyoruz. Üreticilerin yanında yer almak istiyoruz. Ülkemiz kazanacak. Bölgemiz kazanacak. Gazipaşa’mız kazanacak. Sizler kazanacaksınız. Bu nedenle ben bu soruna mutlaka erinde geçinde bir çözüm bulacağımıza inanıyorum. Bu bir başlangıçtır. Bunun devamı da gelecektir” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ CAVİT ARI, SU SORUNUNU DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle Gazipaşa’ya gelen Antalya Milletvekili Cavit Arı da Zeytinada Mahalle sakinleriyle buluşup fikir alışverişinde bulunmasının ardından açıklamalar yaptı.
Arı, “Değerli Hemşerilerim öncelikle hepiniz saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Burada birlikte görev yaptığım muhtar arkadaşlarım var. Ben de 2009-2014 yılları arası Antalya İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı yapmıştım. Hatırlayanlarınız vardır. 5 yıl boyunca gerçekten özel idare olarak, il genel meclisi olarak köylerimizin birçok sorununu çözmeye gayret gösterdik. Yani bir köyün ihtiyacı neyse yolsa, köprüyse, okulsa ve özellikle de tarımsal sulama projeleriyse biz bunları 5 yıl boyunca çözmeye gayret gösterdik. Bunun mücadelesini verdik. Kısacası 5 yıllık böyle bir tecrübemiz var” dedi.

“SİZİ KANDIRANLAR VE ISRARLA İNANANLAR SUÇLU”

Vekil Arı konuşmasını ‘‘Önce mahallemizin muhtarının ifadelerinden yola çıkarak konuşmama devam etmek istiyorum. Daha önce başka görevlerdeyken de Gazipaşa’ya gelip gitmişliğim vardır. Ancak bu geldiğimiz konu olan su melesiyle ilgili CHP olarak ben de daha önce verilmiş bir sözümüz olmadığını belirtmek isterim. Bunca zaman birileri gelip sizlere boş vaatler verip sizleri kandırdıysa da iki sorumlu var. Birincisi sizi kandıran, ikinci suçlu da sizi kandırana ısrarla inanan. Buna ne yazık ki 20 senedir fırsat veren sizler olmuşsunuz. Hak arama mücadelenizi eksik sürdürmüşünüz. Hakkınızı aramanız lazım. Özellikle Muhittin Böcek Başkanımızın talimatıyla da Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Sulama Müdürlüğü, Bölge Müdürü Seda Hanım ve ekibi de burada. Ben de zaten biraz önce Belediye Başkanımız Mehmet Ali Bey ve muhtarımızın açıkladığı gibi sorunlu bölgeyi yerinde incelemek ve rapor tutmak için buradayım. Bugün sadece sizin bu konunuzu burada görüşmek üzere ben genel başkanımızın talimatı çerçevesinde aranızdayım” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ VE PROJEMİZ HER ZAMAN ÜRETİMDEN YANA OLMAK”

Milletvekili Arı konuşmasına şöyle devam etti: “Pandemi süreci hepimize bir ders oldu. İnsan olarak bizim yememiz ve içmemiz lazım. Hepimizin ihtiyacı var. Türkiye öyle bir cennet ülke ki bugün dünyanın en verimli topraklarının olduğu yer. Bugün Türkiye’nin toprakları eğer tarım politikası doğru işleseydi ne bir kilo arpaya ne bir kilo buğdaya yurtdışından ihtiyacımız olmazdı. Ukrayna ve Rusya savaşa girdi. Bizler de acaba oradan ithal mal gelecek mi kaygısı içerisindeyiz. Eskiden bütün Türkiye’yi besleyen Konya ovamız vardı. 2-3 hafta önce Kars ve Ardahan bölgesindeydim. O bölgeler biliyorsunuz uçsuz bucaksız ovalara sahiptir. Ekim dikim yok. Hiç kimse bir şey ekmemiş. Hayvancılığın merkezi olan Ardahan’da, Kars’ta neredeyse hayvancılık bitmek üzere. Bunların hepsi tarım politikalarının yanlışlığından ve doğru bir program uygulanamayışından kaynaklıdır. Sonuç itibariyle bizim üretime ihtiyacımız var. Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Üretim olmadan ekonomimiz canlanmaz. Ekonomi canlanmazsa ihracat yapamayız. Para kazanamayız. Dolayısıyla üretimi baz alan bir anlayışı savunmak zorundayız. CHP olarak bizim en önemli hedefimiz, projemiz her zaman üretimden yana olmaktır. Antalya’nın birçok noktasına tarımsal sulamayla alakalı çok güzel projeler gerçekleştirdik. O bölgedeki vatandaşın ekonomik anlamda ve tarım anlamında geleceklerini kurtardık. Esas görev Büyükşehrimizin. Su kaynağı ile ilgili alternatif süreç bulunabilir ise gerek belediye imkanıyla gerek DSİ ile veya birlikte bir çözüm üretme sürecinin başlangıç günündeyiz. Ancak dediğim gibi bunun olunabilirliğinin şartı tabi ki önce su kaynağı sonrası da maliyet esası üzerinden devam edecek. Olunabilirliği için hep birlikte gayret içerisinde olacağız. İnşallah bugünkü toplantımız hayırlara vesile olur. İnşallah muhtarlarım ve siz değerli üretici arkadaşlarımızın emekleri karşılığını bulur. Çünkü muz bugün Gazipaşa’nın neredeyse simgesel bir ürünüdür. Muz deyince Gazipaşa akla gelir. Gazipaşa’nın dünyanın en ender yerlerinden birisi olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. Bu tropikal meyvelerin yetiştiği birçok ülkede sadece o yetişir. Kış meyveleri yetişmez Çünkü sıcak bölgelerdir. Soğuk meyveler yetişmez. Ama Gazipaşa, tropikal meyvenin en güzel yetiştiği yerlerden biridir. Bu iklime nadir sahip olan ülkelerden birinde yaşadığımız için çok şanslıyız. Bunun kıymetini hep beraber bilelim. Buraları koruyup, kollayalım. Geleceğimizin tarımdan olduğunu unutmayalım. Bizim bütün taahhütlerimiz arasındaki en temel taahhüdümüz çiftçimizin tarım girdi maliyetlerinin düşürülmesidir ve bu anlamda da çiftçinin desteklenmesidir”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.