DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,0684 -0.17%
ALTIN 2.295,940,83
BITCOIN 22832300,63%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP’DEN AK PARTİ’YE ‘RÜŞVET’ SORUSU

CHP’DEN AK PARTİ’YE ‘RÜŞVET’ SORUSU

ABONE OL
16:17 - 8 Mayıs 2020 16:17
CHP’DEN AK PARTİ’YE ‘RÜŞVET’ SORUSU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, 5 Mayıs tarihinde Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un koordinesinde video konferansla gerçekleşen, Cumhur İttifakı üyesi Ak Partili ve MHP’li belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kurum müdürleri, kamu bankalarının müdürlerinin dahil olduğu Antalya İstişare Toplantısında yaşanan Ak Partili Serik Belediyesi’nin Belek ve Kadriye’de günübirlik alanlardaki işletmeler için 500 bin Türk Lirası rüşvet aldığı iddialarını İçişleri Bakanı Soylu’nun ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un cevaplaması istemiyle soru önergeleri ile meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Zeybek, İçişleri Bakanı Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından söylenen Serik Belediyesi’nde rüşvet alındığı iddialarına yönelik müfettiş görevlendirilip görevlendirilmediğini sordu. Toplantıda yaşananları sosyal medya hesabında yayınlayan Belediye Başkanı Aputgan’ın anlatımına göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun önceki dönem Ak Partili belediye başkanını kast ettiği vurgusuna istinaden ise önergede 2014-2019 tarihlerinde Serik Belediyesi’ne yönelik yapılan teftiş olup olmadığı, yapılan teftişlerde rüşvete rastlanıp rastlanmadığını da soran CHP’li Zeybek, “Serik Belediyesi’ndeki rüşvet iddiasını ortaya atan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un açıklaması itiraftır, rüşvetin belgesi mi olur söyleminin dile gelmiş halidir” dedi.

Rüşvet iddialarının peşini bırakmayacaklarını açıklayan CHP’li Zeybek, yanıtlaması istemiyle rüşvet alındığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a da, Belek ve Kadriye’deki günübirlik alanlardaki işletmelerden rüşvet alındığı bilgisinin kendilerine nasıl ve ne zaman ulaştığını da sordu. CHP’li Zeybek, “Bakan Ersoy, Kadriye ve Belek’te işletmelerden rüşvet alındığını bilgisine sahipse bunu neden bu zamana kadar gizlemiştir, bu bilgiyi yetkili makamlardan saklamakta suçtur, suça ortak olmaktır. Turizm Bakanı rüşvet veren ve alan kişileri de açıklamalıdır” ifadesini kullandı. CHP’li Zeybek ayrıca Bakan Ersoy’a bilgi sahibi olduğu rüşvet olayıyla ilgili adli makamlara veya İçişleri Bakanlığına şikayette bulunup bulunmadığına da soru önergesinde yer verdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.