DOLAR 32,5852 0.16%
EURO 35,0042 -0.11%
ALTIN 2.439,130,14
BITCOIN 21011280,68%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP’li isim Alanya’daki öğrencilerin konaklama sorununa dikkat çekti

CHP’li isim Alanya’daki öğrencilerin konaklama sorununa dikkat çekti

ABONE OL
13:47 - 31 Ağustos 2022 13:47
CHP’li isim Alanya’daki öğrencilerin konaklama sorununa dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Üniversite öğrencilerinin konaklama sorununa çare bulunamadığını ve yüksek fiyatlar nedeniyle ev tutulamadığını ifade eden CHP İlçe Başkan Vekili Halime Ceylan, “18 bin öğrenci nerede kalacak? Devlet bir an önce yurt sorununa çözüm bulmalı” dedi.
CHP Haftalık Olağan İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında düzenlenen yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkan Vekili Halime Ceylan, ilçede şu an en önemli sorunun üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ve hayat pahalılığı olduğunu söyledi. Ceylan, “Alanya’da 18 bin üniversite öğrencisi var. Bununla övünüyoruz ama her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da planlama yerinde yapılmıyor. Üniversiteleri açıyoruz ama öğrencilerin konaklama sorununa bir çare bulamıyoruz. 18 bin öğrencimiz nerede kalacak? Alanya’da fahiş ev fiyatları var. Apart oteller artık konuta döndürülmeye başlandı. Konutlardaki fiyatlar da öğrencilerin tutabileceği fiyatlar değil. Bu yüzden devletin bir an önce yurt sorununa el atması ve çözüm bulması gerekiyor” dedi.

“KAYIT PARASI VATANDAŞI ZOR DURUMA SOKUYOR”

Yaklaşan eğitim ve öğretim dönemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ceylan, “Şu an ana sınıfı ve ilköğretimde okul dönemi başlıyor. Okullarda kayıt parası alınıyor. Bu da vatandaşı zor duruma sokuyor. Çünkü hayat çok pahalı. Öğrencilerin okul, kıyafet, ulaşım gibi çok sayıda masrafı var. Sosyal devletin görevi okullarda sağlık ve hijyen koşullarını, personel alımını sağlamak ama bunlar yapılamıyor. Sosyal devlet görevini yerine getirmiyor. Bu yüzden vatandaşa yükleniliyor” diye konuştu. Ceylan, konuşmasının sonunda 1-7 Eylül Zabıta Haftası’nı da kutladı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.