DOLAR 32,5639 0.03%
EURO 34,8652 -0.05%
ALTIN 2.427,82-0,08
BITCOIN 2105169-3,13%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP’li vekilden Alanya çıkarması!

CHP’li vekilden Alanya çıkarması!

ABONE OL
13:23 - 7 Nisan 2022 13:23
CHP’li vekilden Alanya çıkarması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, bugün Alanya’yı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi’ye Alanya’nın sorunlarını iletti.

Alanya’ya gelerek ekonomiye dair açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, kur korumalı mevduat sistemini eleştirdi.  Hamzaçebi, “Kur korumalı mevduatın çıkışı yok. Türkiye’yi çıkışa değil, bataklığa götürür. Bu politikaların en kısa sürede terk edilmesi gerekiyor” diye konuştu.    CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Alanya’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri tarafından parti binasının önünde karşılanan Hamzaçebi ardından teşkilat binasında partililerle bir araya geldi. Burada önce konuşan Karadağ, Alanya’ya geldiği için Hamzaçebi’ye teşekkür etti.

“EKONOMİYİ İLERİ TAŞIYABİLECEK BİR İKTİDAR YOK”

Partiyi ziyaret etmekten mutlu olduğunu ifade eden Hamzaçebi, CHP’nin ekonomideki gelişmeleri izlemek ve sorunları çözmek amacıyla Ekonomi Masası oluşturduğunu söyledi. Hamzaçebi, “Bu masanın üyesiyim. Ekonomi Masası ile 81 ili ziyaret etme programını başlattık. Bugüne kadar 40 ile gittik. 41 ile daha gideceğiz. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti, bu 20 yılın sonunda maalesef vatandaşlarımıza biraz daha sabredin demek zorunda kaldı. 20 yılın sonunda vatandaşlarımıza biraz daha sabredin diyen bir iktidar varsa aslında sabredilecek bir durum yok demek. Milli gelirde Türkiye 2007 yılının gerisine gitti. 2021 yılının 9 bin 539 Dolar olan kişi başı milli geliri 2007 yılı milli geliri olan 9 bin 700 Dolar’ın gerisinde. Yani Türkiye kişi başına gelirde 2006 yılına gitti. Türkiye aşağı yukarı 17 yıl kaybetti. Bütün vatandaşlarımız hayat şartlarının ne olduğunu gayet iyi görüyor. Sivri biberin pazarda 50 TL olduğu, kıymanın 100 lirayı geçtiği dönemde 2022 yılının asgari ücretinin satın alma gücünün 2021 yılı asgari ücretinin satın alma gücünden aşağı olduğu bir dönemde hayat pahalılığı vatandaşlarımızı teslim almış demek. Buradan çıkış mümkün. Türkiye ekonomisi büyük bir potansiyele sahip ama bu potansiyeli değerlendirip ileri taşıyabilecek bir iktidar yok. En son kur korumalı mevduat hesabı uygulamaya konuldu. Bu uygulamanın da Türkiye’yi çıkışa götürmesi mümkün değil. Keşke olsa. Vatandaş bankadaki TL hesabı mevduatını kur korumalı mevduata yatırıyorsa ya da bankadaki döviz mevduatını TL’ye çevirip kur korumalı mevduata yatırıyorsa banka buna yüzde 14-17 arasında faiz veriyor. Banka vatandaştan yüzde 17 ile aldığı kur mevduatı yüzde 30 ile kredi olarak veriyor. Geçen hafta Hazine bir borçlanma ihalesi yaptı. Hazine’nin borçlanma ihalesindeki faiz yüzde 27. Yani bankalar vatandaştan parasını yüzde 17 ile alıyor, yüzde 27 ile devlete borç olarak veriyor.  Merkez Bankası faizi Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yüzde 14’e indirdi. Bu orana inince memlekette yatırım çoğalacaktı, üretim, ihracat artacaktı. Herkes bankalardan kredi alacaktı. Evet faiz yüzde 14’e indi ama kredi faizleri yüzde 30’larda. Bankalar yüzde 14 ile Merkez Bankası’ndan parayı alıyor, yüzde 27 ile devlete borç veriyor. Faizden para kazananlar para kazanmaya devam ediyor. Bu kur korumalı mevduatın çıkışı yok. Türkiye’yi çıkışa değil, bataklığa götürür. Bu nedenle bu politikaların en kısa sürede terk edilmesi gerekiyor. Türkiye en kısa sürede üretim ekonomisine geçmeli. Merkez Bankası’nın bağımsız olması, ekonomik kararların ekonomik kurallara uygun olarak alınması gerekiyor. Türkiye 20 yıllık AK Parti iktidarının sonunda ucuz et, sebze-meyve, gıda, ekmek kuyrukları ile karşı karşıya. 2-3 sene önce Türkiye’de kuyruklar yoktu. Kuyruk demek kıtlık demek” diye konuştu. Konuşmasının ardından partililerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi’ye ziyaret sonunda çeşitli hediyeler verildi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.