DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2103123-0,20%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP’li Zavlak’tan yerli tatilci eleştirisi: NEDEN ERKEN ÖNLEM ALINMADI?

CHP’li Zavlak’tan yerli tatilci eleştirisi: NEDEN ERKEN ÖNLEM ALINMADI?

ABONE OL
06:59 - 26 Temmuz 2021 06:59
CHP’li Zavlak’tan yerli tatilci eleştirisi: NEDEN ERKEN ÖNLEM ALINMADI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
Kurban Bayramı tatili boyunca Alanya’yı işgal eden yerli tatilcilerin yarattığı kaos bugün itibariyle bitti ancak tartışmalar ve öneriler devam ediyor. Alanya Belediyesi ve kent yönetimine yönelik bir eleştiri de Alanya Belediye Meclis Üyesi, CHP’li Nazmi Zavlak’tan geldi.
Zavlak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı…
“Bayram süreci boyunca mesai yapan işlerini verilen görev ve sorumluluk çerçevesinde yapmaya çalışan Alanya Belediyesi temizlik, zabıta birimlerinin çalışanlarına müdürlerine, şehrin güvenliğini koruyan kolluk kuvvetlerini yürekten kutluyorum. Görev ve sorumlulukları bir haftalık bayram tatilinde disiplinli bir şekilde belirlenmeyince ortaya hoş olmayan görüntüler çıktı ve turizmin gözbebeği Alanya’nın imajı yine nahoş durumlardan oldukça yara aldı.
Aslında yerli turistlerin şehre gelip plajlarda, arabada, çimlerde uyuması maalesef artık bizlerin alışık olduğu durumlar. Maalesef diyorum çünkü yerel yönetimdeki emekçiler elinden geleni yapsa da şehri yönetenler önceden tedbir almadığı için ülke gündemine düşmemiz Alanya adına olumsuz etki gösterdi. Alanya’nın yerli halkı, her sene tatilini Alanya’da geçiren Alanya sevdalıları tatillerinin hakkını kaliteli bir şekilde alamadılar. Gerek Alanya Kaymakamlığı’nın, gerekse Alanya Belediyesi’nin; ülke gündemine olumsuz haber düştükten sonra önlem alması pek hoş olmadı.
Bayram tatili 1 hafta önce başladı ve 1 hafta önce dışardan gelen yerli turistler çimlere plajlarda konaklamaya başlamışlardı. Bayramın son günlerinde plajlarda çıkan kavga, çimlerde yaşanan olumsuz hadiseler, barlar sokağındaki alınmayan covid önlemi gibi denetimsizlik ve sorumsuz yaklaşımlardan sonra çimleri sulamak, bayramın son günü bariyerlerle covid önlemi almak, maske kontrolü tedbiri varmış gibi yansıtmak samimiyetten uzak kamu yönetimini ortaya serdi. Bu yönetim anlayışı ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ atasözünü hatırlatıyor. Bu şekilde tedbir alınmadığı taktirde seneye yine aynı olayları yaşayacağız.
Eğer yönetim tatilde zaten yerli nüfusu oldukça kalabalık olan Alanya’ya gelen turisti ağırlayacak kapasitesi yoksa, kalitesini gösterecek bir eylem planı yoksa, tatil zamanlarına yönelik denetim ve plan yaparak gerçekten samimi, dürüst ve disiplinli bir yönetim anlayışı oluşturarak hazırlık yapmalı. Eğer bu hazırlık yapılmazsa kaliteli hizmete, kaliteli misafire ve şehrimizin değerini gösterecek huzur dolu atmosferini mumla arayacağız.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.