DOLAR 32,5976 0.37%
EURO 34,7960 0.16%
ALTIN 2.495,970,48
BITCOIN 21055075,25%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Çiftçiler yaşadıkları şoku gözyaşları içerisinde anlattı

Çiftçiler yaşadıkları şoku gözyaşları içerisinde anlattı

ABONE OL
14:06 - 3 Mart 2022 14:06
Çiftçiler yaşadıkları şoku gözyaşları içerisinde anlattı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Aksu’nun Kurşunlu Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yaşanan hortum seraları yerle bir ederken, maddi hasara yol açtı. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirten çiftçi Gülcan Kurulmaz, “Savaş oldu ürünler satılmıyor diye üzülüyorduk. Bir anda oldu, şok içindeyiz. Seli, dolusu oldu bunu hiç yaşamadık” dedi.
Aksu’da akşam saat 20.30 sıralarında meydana gelen hortum, seraları yerle bir etti. Bölgede ekili alan ve ihracata gönderilecek seralarda ki çok sayıda ürün kullanılamaz hale geldi. Sera demirlerini yerinden söken, elektrik direklerini ve ağaçları deviren hortum ilçede yaklaşık 350 dekar örtü altı alanda hasara yol açtı. Bir evin çatısını uçuran hortum içeride yaşayanlara korku dolu anlar yaşatırken, hafif yaralanmalarına da sebep oldu. Yaralıların dün gece sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hortumun yaşandığı bölgede Aksu Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

“Savaşa üzülürken felaketi yaşadık”

Gözyaşları içerisinde yaşananları anlatan 21 yaşındaki genç üretici Gülcan Kurulmaz, “Umutlarımız yıkıldığı yerdeyiz. Bunlara baktığımız kadar kendimize bakamıyorduk. Allah’tan geldi, yapacağımız hiçbir şey yok. Savaş çıktı diye üzülürken bunu yaşadık. Kaliforniya biberi üretiyoruz. Bu ürünler yurt içinde satılmıyor, yurt dışında satılıyor. Savaş oldu ürünler satılmıyor diye üzülüyorduk. Bir anda oldu, şok içindeyiz. Seli, dolusu oldu bunu hiç yaşamadık. Hayattayız şükür, seranın içinde de olabilirdi. Ürünlerimizin ermesini bekliyorduk. Sıcak demeden, soğuk demeden bunları yetiştiriyorduk” diye konuştu.

“Birkaç uçak düşüyor gibi ses çıktı”

Korku dolu anları anlatan üretici Süleyman Kurulmaz, “Akşam rüzgar şiddetli bir şekilde esiyordu. Bir anda farklı bir gürültü geldi. Uçaklar düşüyor sandım. Birkaç dakika içinde yaşandı. Varımız yoğumuz birkaç saniyede 13 dekar ekili alanımız yerle bir oldu. zamanı geldikçe ürünleri topluyorduk. Gecemiz gündüzümüz üretmekle geçti. devletimizin desteğiyle ayağa kalkacağız. Canımıza gelmediğine dua ediyoruz en büyük temennimiz o” dedi.

“Seramız yerle bir oldu”

Üretici Süleyman Şen, “Evimizin önünden bir uğultu geçti. Koştuk geldik, baktık buralar yerle bir olmuş. 5 dekar alanda kapya biberi ekiliydi. Seramız yerle bir oldu geçti. yapacak bir şeyimiz yok” şeklinde konuştu.

“Bu hortum belimizi büktü”

Üretici Ali Karagün ise, “Kurşunlu Yörükler mahallesinde oturuyoruz. Akşam saat 21.00’de şiddetli bir fırtına ve hortum oldu. 2 dekar seramız yıkıldı, evimiz göçtü. Çatımız uçtu. Devletimizden destek istiyoruz. İşte çiftçilik bu. Her şeye pahalı diyorlar ama 2 dekar yerden ne kazanacağız. İşte durum ortada. İnsanlar sebze fiyatları pahalı diyorlar ama çiftçinin neler yaşadıklarını bilmiyorlar. Binlerce sera yerle bir oldu. halimize şükür yaşıyoruz. Bu olay belimizi büktü” ifadelerini kullandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.