DOLAR 32,5530 0.01%
EURO 34,8696 -0.04%
ALTIN 2.435,790,25
BITCOIN 2110855-2,84%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Cimrin: “Nisan ayında duraklama olacak”

Cimrin: “Nisan ayında duraklama olacak”

ABONE OL
11:11 - 10 Mart 2023 11:11
Cimrin: “Nisan ayında duraklama olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ITB Berlin Turizm Fuarı ile ilgili gözlemlerini yaptığı görüşmeler ışığında değerlendiren TGA Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “2023’te iyi bir sezon geçireceğimizi öngörüyoruz. 2023 yılı için koyduğumuz 60 milyon turist hedefini yakalamak istiyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 54’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açan ITB Berlin Turizm Fuarı sona erdi. İlk günden bu yana fuarda yerini alan Alanya turizm sektörü temsilcileri 2023 turizm sezonunun iyi geçeceğini öngördüklerini söylediler. 2023 sezonunda 60 milyon turist hedefini yakalamak istediklerini belirten turizmciler Berlin gözlemlerini anlattılar.

Fuarla ilgili gözlemlerini ve yaptığı görüşmeler ışığında değerlendirmelerini aktaran Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Berlin ITB Fuarı sezondan önceki dünyanın en büyük turizm fuarı. Tüm dünyadaki turizm profesyonelleri fuara katıldı. Berlin ITB Fuarı büyük bir buluşma noktası. Bu yönüyle de çok önemli. Pandemi nedeniyle 3 yıldır fuar düzenlenmiyordu. Bu yıl fuara katılım oldukça yüksek. TGA’nın büyük bir standı var. Otelcilerimiz tur operatörleriyle birlikte stantlarda yerini aldı. Türkiye ciddi anlamda boy gösteriyor. Yaptığımız görüşmeler neticesinde satışlarda büyük bir sorun görünmüyor. Satışlar devam ediyor. Deprem nedeniyle 4. ayda bir duraksama gözlemliyoruz. Sezonda satışlarımız devam ediyor. 2023’te iyi bir sezon geçireceğimizi öngörüyoruz. Ön sezondaki açıklarımızı kapatmak için de hem operatörlerle görüşmelerimiz devam ediyor hem de TGA’nın bu yönde aldığı önlemlerle ilgili aldığı çalışmalar hızla devam ediyor. Amacımız buradaki kapasiteyi yüksek tutabilmek ve tesislerin doluluklarını yakalayabilmek. Sezonu yüksek fiyatla geçirebilmek çok önemli. 2023 yılı için koyduğumuz 60 milyon turist hedefini yakalamak istiyoruz. Şu anda İngiltere pazarı çok hareketli. Orta Avrupa pazarı iyi gidiyor. İskandinav pazarında duraksama var. Rusya’da uçak maliyetleri artıyor. Rus pazarıyla ilgili önlemleri alarak tanıtımları arttırarak hedeflediğimiz sayıları almayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.