DOLAR 32,3691 0.15%
EURO 35,0304 -0.18%
ALTIN 2.321,810,11
BITCOIN 2272281-0,67%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ÇKS başvuruları yarın sona eriyor

ÇKS başvuruları yarın sona eriyor

ABONE OL
08:53 - 29 Haziran 2022 08:53
ÇKS başvuruları yarın sona eriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt süresinin yarın sona ereceğini belirterek, üreticilere başvuru çağrısında bulundu. Ziraat Odası Başkanı Çelik, ÇKS kayıtlarının çiftçilere büyük katkı sağladığını söyledi. Oda Başkanı Çelik, Ziraat Odası olarak mesajlarla, sosyal medya duyurularıyla ve iletişim kanallarını kullanarak üreticilere ÇKS kayıtlarını yaptırmaları için son tarihinin 30 Haziran olduğunu hatırlattıklarını söyledi. Oda Başkanı Çelik, üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanmak, tarım sigortası yaptırabilmek ve düşük faizli kredi kullanabilmek için ÇKS kaydını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Başkan Çelik, “Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgileri, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıkları, arazi, hayvan, girdi ve benzeri ürün deseni, ortalama verimleri kayıt altında tutuluyor. Tarımsal desteklemelerin uygulandığı, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan bir sistemler bütünüdür. Üreticilerimiz zaman kaybetmeden yaşanacak yoğunluğu da göz önünde bulundurarak bir an önce kayıt için başvuru yapsınlar” dedi.

ÇKS BELGESİ NEDİR?
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), çiftçileri kayıt altına almakta ve tarımsal faaliyetleri takip etmektedir. Ayrıca çiftçilerin eğitimi, desteklenmesi, ihtiyaçlarının takibi ve noksanların giderilmesi hedeflenmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu uygulama ile çiftçiler kayıt altında tutulurken birçok destekten de faydalanabilmektedir.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.