DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20696203,92%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Çok sayıda akademisyen Alanya’da buluşacak

Çok sayıda akademisyen Alanya’da buluşacak

ABONE OL
16:11 - 1 Kasım 2022 16:11
Çok sayıda akademisyen Alanya’da buluşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Akademisyenler Toplantısı’nın düzenleneceğini duyuran Başkan Yücel, bilim insanlarının sunacağı fikirlerle şehre katacağını söyledi. Başkan Yücel, 2 gün sürecek toplantıya siyasiler, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcilerini davet etti.

Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Belediye Meclis Salonundaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıya MHP Grubu’ndan Adem Er, Kerim Aydoğan, AK Parti Grubu’ndan Alirıza Kayacı, Muammer Özbudak, Mehmet Şenli, Meliha Aras Erdoğan, Arif Tok, İYİ Parti Grubu’ndan Halit Öztürk ve Hasan Basar mazeret bildirerek katılmadılar.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDEN ALANYA’YA YİNE ÖDÜL

Meclis grup sözcülerinin ardından konuşan Başkan Yücel, sözlerine vatan için şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı vatandaşların yoğun katılımı kutladıklarını hatırlatan Başkan Yücel, 10-16 Kasım’daki ‘Atatürk’ü Anma Haftası’nda Atatürk’ü anacaklarını söyledi. Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak bir restorasyon ödülü daha almanın gurunu yaşıyoruz. Belediyemiz tarafından restorasyonu yapılan tarihi Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı başarı ödülü ile taçlandırıldı. Tarihi Kentler Birliği tarafından 2021’de düzenlenen ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Ağaoğlu Hacı Mehmet Konağı restorasyonu ile başarı ödülüne layık görüldü. Buna benzer 7 yapı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu dönemde hepsini tamamlayıp hem halkımızın kullanımına hem de turizme açacağız” dedi.

ÇOK SAYIDA AKADEMİSYEN ALANYA’DA BULUŞACAK

Alanya’da ‘3üncü Alanyalı Akademisyenler Toplantısı’nın 5 Kasım’da saat 09.30’da Lumos Deluxe Resort Hotel’de düzenleyeceklerini açıklayan Yücel, “Toplantıda iştirakçilerden biri de Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) olacak. Türkiye genelinde farklı üniversitelerde görev yapan tüm akademisyenler ve Alanya’daki 2 üniversiteden birçok öğretim görevlisi de bu toplantıya katılarak bizlere Alanya’nın vizyonunu geliştirip, sürdürülebilir bir şehir stratejisiyle katılımcı demokrasinin ilkeleri ışığında bilim insanlarının yapacağı istişareler ve sunacağı fikirler ile şehrimize katacağı değerin ortaya çıkması bu yıl da yapılacak olan toplantımızın temel amacı” diye konuştu. Yücel, siyasiler, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcilerini de 2 gün sürecek toplantıya davet etti.

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Alanya Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi’nde ödül alan 6 belediyeden biri olduğuna dikkate çeken Yücel, “Bu konuda örnek projeler yürütüyoruz. Bu konuda 15 Kasım’da ‘Sıfır Atık Mutfakla Başlar Ödüllü Sıfır Atık Yarışması’nı başlatıyoruz. Bu yarışmayla vatandaşlar hane halkının 1 ay boyunca kullandığı ürünleri, geri dönüşüm malzemelerini toplayıp belediyeye teslim ederek katılabilecek. 1 ay sonunda en çok atık toplayıp 222 yarışmacı çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.