DOLAR 32,3229 0.22%
EURO 35,1198 -0.04%
ALTIN 2.301,361,06
BITCOIN 23041753,05%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ALKÜ’ye tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ALKÜ’ye tebrik

ABONE OL
17:56 - 21 Ekim 2021 17:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ALKÜ’ye tebrik
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALKÜ’deki Alaaddin Keykubat Sempozyumu’nda konuşan Başkan Yücel, “Üniversitelerimizde geleceğimizin Alaaddin Keykubat’ları yetişecek. Yaptıkları buluşlar, geliştirdikleri teknolojilerle, başarılı çalışmalarla kentimizi ve ülkemizi hep daha yükseklere taşıyacak” diye konuştu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) düzenlediği “800. Fetih Yılının Eşiğinde Alanya/Alaiye ve Alaaddin Keykubat Sempozyumu”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video teşrif hitaplarıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversitemiz tarafından düzenlenen 800. Fetih Yılının Eşiğinde Alanya/Alaiye ve Alaaddin Keykubat Sempozyumu’nun ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üniversite yönetimimizi bu anlamlı sempozyumu düzenledikleri için tebrik ediyorum” dedi. Alanya’nın fethinin 800’üncü yıl dönümü onuruna ALKÜ’nün düzenlediği “800. Fetih Yılının Eşiğinde Alanya/Alaiye ve Alaaddin Keykubat Sempozyumu”nun açılışı Eğitim Fakültesi Sultan Alaaddin Keykubat Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Kılınç, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile idari personel katıldı. Sempozyumun açılışı öncesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu girişinde konuklara mehter gösterisi sunuldu.

CUMHURBAŞKANI ALKÜ YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ

Sempozyuma video konferans yoluyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, organizasyonun ülke için hayırlara vesile olmasını diledi. Erdoğan, “Sempozyuma katkı sunacak tüm bilim insanlarımıza ve araştırmacılarımıza teşekkür ediyorum. Üniversite yönetimimizi bu anlamlı sempozyumu düzenledikleri için tebrik ediyorum” dedi. Alanya halkının Sultan Alaaddin Keykubat’a vefasını üniversiteye vererek gösterdiğini ifade eden Erdoğan, “Akdeniz sahillerimiz başta olmak üzere ülkemizin bugünkü sınırlarındaki toprakların önemli bir kısmı Selçuklunun büyük hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından fethedilerek ebedi vatanımız haline getirildi. Türkiye’nin önde gelen turizm ve tarım bölgelerinden biri olan Alanya’nın fatihi olan Sultan Alaaddin Keykubat’a vefasını ismini üniversitesine vererek göstermesinden memnuniyet duyuyorum. İyi bir yönetici olması yanında ilme, sanata, kültüre, estetiğe verdiği önemle de bilinen Alaaddin Keykubat’ın Anadolu’da yürüttüğü imar çalışmalarından geriye pek az örneğin kalmış olması üzüntü verici. Dönemin en başarılı, bilgili, ileri görüşlü, adil ve muzaffer komutanı olarak ün salan Alaaddin Keykubat’ı yeni nesillere en doğru şekilde tanıtmak hepimizin boynunun borcu. Maziden atiye kuracağımız bu tür köprüler sayesinde geleceğimize daha emin adımlarla yürüyebileceğimizi inanıyorum” diye konuştu.

YAZICI’DAN REKTÖRE TEBRİK

Sempozyumda konuşan Vali Yazıcı, “Alanya Belediyemiz, kaymakamlığımız, üniversitelerimiz, diğer kurum ve kuruluşlarımız hep birlikte Alanya’mızın önemi, ilçemizin bugünkü konumunu da pekiştirmek ve güçlendirmek, Türk tarihindeki o önemli yerini hatırlatmak, öğretmek için yıl boyunca birçok etkinlik düzenledi. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emek veren rektörümüze ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTELERDE GELECEĞİN ALAADDİN KEYKUBATLARI YETİŞECEK”

“Alanya’nın fethine yakışır bir kutlama programı ile genç nesillerimizin de kendi tarihlerini bilip, tanıyıp, bilinçlenmesine katkı sunacağız” diyen Başkan Yücel de, “1221 yılından bugüne Alanya’nın fethinin 800’üncü yılını kutluyoruz. 800 yıl önce karaların ve denizlerin sultanı Alâeddin Keykubat, Alanya’yı fethederek, Alanya’yı Türk-İslam medeniyetinin en güzel şehirlerinden biri haline getirdi. Alanya’nın fethi sıradan bir fetih değil, çok derin stratejik bir hamle. Alaaddin Keykubat, Alanya’yı fethettikten sonra gücüne güç kattı. Tersaneyi inşaa ederek kurduğu donanma ile Akdeniz’de hakimiyet sağladı. Artık fetihler savaşla, topla tüfekle değil, fetihler ilimle, irfanla, fenle, bilimle, sanatla ve ileri teknolojiyle yapılıyor. İnşallah ilim irfan yuvası olan üniversitelerimizde geleceğimizin Alaaddin Keykubat’ları yetişecek, yaptıkları buluşlar, geliştirdikleri teknolojilerle, başarılı çalışmalarla kentimizi ve ülkemizi hep daha yükseklere taşıyacak” dedi.

KALAN’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Sempozyum için desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Kalan, “800. Fetih Yılının Eşiğinde Alanya/Alaiye ve Alaaddin Keykubat Sempozyumumuz için bizlere daima destek olan ve yine bu sempozyum için video mesaj gönderen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

“ALAADDİN KEYKUBAT ÜÇ ŞEHRE İSİM VERDİ”

Konuşmasının devamında Kalan, “Türkiye’de Sultan Alaaddin Keykubat’ın adını verdiği üç yer var. Bunlardan bir tanesi hemen yakın komşumuz Konya Beyşehir’de bulunan Kubadabad Sarayı, bir diğeri Kayseri’deki Keykubad Sarayı. Sonuncusu ise şehrimize verdiği ad olan Alaiye. Bu şekilde Korakesium adı Alaiye olarak cumhuriyet döneminde de var oldu. 1935 yılında kenti ziyaret eden Atatürk ise şehrin Alâiye olan adını Alanya olarak değiştirdi. Bugün Alanya adıyla maruf şehrimizde Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleriyle kurulan ve hatta bizzat kendisi tarafından adı konan ALKÜ, fatihine ve ecdada olan sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla var gücüyle çalışıyor. ALKÜ ailesi, ecdadına yakışır bir ülkü ve adanmışlıkla bilim, kültür, sanat, spor ve sağlık alanlarında insanlığa fayda sunma gayreti içerisindedir” ifadelerine yer verdi.

“ALANYA KALESİ’NİN MESELELERİ” ANLATILDI

Programın sonunda Rektör Kalan, Yazıcı’ya plaket takdim etti. Yazıcı da sempozyuma katkı veren paydaşlardan Yücel’e, Kılınç’a, ALTİD Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan’a teşekkür plaketi verdi. Programın ardından Akdeniz Üniversitesi ile ALKÜ akademisyenleri tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Programın ikinci bölümünde Prof. Dr. Tuncer Baykara tarafından “Alanya Kalesi’nin Meseleleri” adlı oturum gerçekleştirildi. Baykara’nın oturumuyla birlikte tüm salonlarda bildiriler sunulmaya başlandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.