DOLAR 32,3229 0.22%
EURO 35,1198 -0.04%
ALTIN 2.301,361,06
BITCOIN 23041753,05%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
DEMİRCİ, UZUN SÜREN YOL ÇALIŞMASINI SORDU

DEMİRCİ, UZUN SÜREN YOL ÇALIŞMASINI SORDU

ABONE OL
17:03 - 1 Haziran 2021 17:03
DEMİRCİ, UZUN SÜREN YOL ÇALIŞMASINI SORDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclis toplantısına MHP Grubu’ndan Kerim Aydoğan mazeret bildirerek katılmadı.

Mecliste grup sözcüleri ve Başkan Yücel’in konuşmasının ardından Veteriner İşler Müdürlüğü’nün faaliyetlerine ilişkin sunum yapıldı. Meclis toplantısı sunumun ardından Plan ve Bütçe Komisyonu kararları ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün komisyona havale yazısının görüşülmesi ile devam etti. Mecliste Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda bilgilendirmede bulunan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Meliha Aras Erdoğan, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla belediyenin ihtiyaç sahiplerine fidan desteği sağlayabilir. Su geleceğimizin en büyük sorunlarından birisi olacak. Kuraklığa doğru gidiyoruz ama aslında bu fidan dağıtım konusunda da sulu olan susuz olan bölgelerimiz var. Bunlar da göz önüne alınarak daha susuz tarım yapılabilecek fidan, örneği keçiboynuzu bölgemiz açısından sanayisi olan bir ürün. Bunun da desteklenmesi konusunda fidan dağıtırsak iyi olacağını düşünüyorum. Badem bunlar susuz tarım yapılabilecek ürünler” dedi.

9 yıl Alanya Sulama Birliği’nin başkanlığını yaptığını dile getiren Yücel de, “Alanya’nın doğusunu çok iyi biliyorum. Şu anda doğu bölgesinde sualtı rezervlerinin 10 katını kullanıyoruz. Bundan dolayı rezervlerimizde bu yıl da bir sıkıntının olacağı görülüyor. Suyu en iyi kullanmakta fayda olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

DSİ Müdürlüğü’nün doğu bölgesindeki Tanı Deresi’nde bir gölet projesi olduğunu açıklayan Erdoğan, bununla ilgili fizibilite çalışmalarının yapıldığını söyledi. Yücel de, “Doğu bölgesinde bu hasıl oldu. Mutla yapılması gerekiyor. Yerel yönetim olarak destekliyoruz. Bir de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bölgesel olarak kullanılan ağaç türlerine göre kampanyaları var. 2021 yılı içerisinde bakanlığın hibe ettiği türleri vatandaşlarımızla buluşturacağız. Günübirlik hayatı kurtarmak için değil, gelecek nesillere hizmet etme için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP’li Erkan Demirci, Özel Alanya Anadolu Hastanesi önündeki yolda yapılan çalışmaların ne zaman biteceğini sordu. Yücel, “O yolda birçok yeni uygulamalar yaptık. 6 aydır sıcak asfaltta model değişikliğine gittik. Mekaniksiz hiçbir sıcak asfalt yapmayacağız. Yolu 2 defa asfaltlamış oluyoruz. Bunun için çalışmalar uzun sürdü. Allah’tan mani gelmezse 10 gün içinde bitiriyoruz” dedi. Bir sonraki meclis toplantısı 6 Temmuz Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.