DOLAR 32,5409 -0.02%
EURO 34,9074 0.11%
ALTIN 2.425,150,10
BITCOIN 2051060-4,20%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Deniz atılan çöpleri iade etti!

Deniz atılan çöpleri iade etti!

ABONE OL
11:21 - 10 Mart 2022 11:21
Deniz atılan çöpleri iade etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Gazipaşa’da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar sonrasında dalgalar, denize atılan çöpleri sahile taşıdı. Yağmur sularıyla birlikte derelerle denize gelen ağaç parçaları, sera atıkları ve plastik çöpler yağışların ardından fırtınanın etkisiyle sahillere vurdu. Deniz kendini temizlerken, sahildeki kirlilik ise utandırdı.
Birkaç gün önceki yağış ve fırtınanın ardından Gazipaşa’da 2 gündür güneşli bir hava hakim. Açık havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, balık tutmak veya yürüyüş yapmak için sahile geldi. Sahile gelen vatandaşlar, sağanak yağış ve şiddetli rüzgarın etkisiyle dalgalanan denizin sahile plastik şişe, naylon torbalar, içecek şişeleri ve kutuları gibi birçok atığı sahile vurduğu manzara ile karşılaştı.
Bu manzaradan rahatsız olan vatandaşlar, herkesin çevresine sahip çıkmasını isteyerek “Doğa kendisine yapılan ihaneti kabul etmiyor. Hem derelerden gelen çöpler, hem de insanların denize attığı atıklar sahile vurdu. Doğamız ve deniz kendisine yapılan hatayı affetmiyor. Lütfen herkes çevresini temiz tutsun” diye konuştular.

BELEDİYE SAHİLLERİ TEMİZLEMİŞTİ

Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde sahillerde temizlik çalışması yapmış ve Kahyalar, Selinus ve Koru sahillerinde oluşan kirliliği ortadan kaldırmıştı. Son yaşanan kirliliğin ardından belediye ekiplerinin yeniden temizlik çalışması yapması bekleniyor. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, sahillerin her zaman bakım ve temizliğinin yapıldığını söyleyerek “Koru, Selinus ve Kahyalar sahillerimizde düzenli temizlik çalışması yapıyoruz. Yağış ve fırtına nedeniyle denizden çıkan atıklar sahilleri kirletti. Sahillerimizi temizleyip, halkımızın kullanımına temiz bir şekilde sunacağız” dedi.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.