DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20773841,96%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
DEPREM SONRASI BİR UYARI DA TOK’TAN GELDİ

DEPREM SONRASI BİR UYARI DA TOK’TAN GELDİ

ABONE OL
14:55 - 4 Kasım 2020 14:55
DEPREM SONRASI BİR UYARI DA TOK’TAN GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İzmir’de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası bina kolonları gündem oldu. Bir binanın kolonlarının alt katta bulunan dükkan tarafından kesilmesi nedeniyle bina yıkılmış ve onlarca can kaybı yaşanmıştı. Kolonların kesik olduğu için binanın yıkıldığı haberi üzerine Alanya’da vatandaş bina kolonlarını kontrol etmeye başladılar.

Yaşanacak herhangi bir felaket durumunda büyük sorunlara yol açacak olan konuyla ilgili  Mimar Hüseyin Tok bir açıklama yaptı. Tok açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz mimarlar taşıyıcı kolonlara kablo geçsin diye ufak bir delme bile yapmayız. Mimarinin bir lüks değil ihtiyaç olduğunu bir kez daha belirtmekte fayda var. Bir insanın iskeleti nasıl ayakta tutuyorsa kolonlarda binayı ayakta tutar. Bölücü duvarlar değişebilir, dönüşebilir ama kolonlar, kirişler, perde duvarlar değiştirilemez elemanlardır. Geleneksel konut yapısı altına yerleştirilen dükkanlar, bilinçsizce kolon kesme yöntemine gidip alan sağlamak istiyor. Kullanım alanı sağladığını zannederken olası bir faciayı da beraberinde getiriyor. Kolon kesip binanın ayakta durmasını beklemek ayağı kırık bir insanın ayakta durup yürümesini beklemekten farksızdır. Binanın iskanı verildikten sonra taşıyıcı kolonlar duruyor mu diye kontrol edilmelidir. Kendi binasının kolonunun kesilmiş olduğundan şüphelenen herkes hemen belediyeye başvurmalıdır. Akıl sonradan ah çekmek için değil, düşünüp tedbir almak içindir.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.