DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,0260 -0.2%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2264305-0,79%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Depremde evleri hasar gören vatandaşlar şehre gelmeye başladı

Depremde evleri hasar gören vatandaşlar şehre gelmeye başladı

ABONE OL
14:10 - 8 Şubat 2023 14:10
Depremde evleri hasar gören vatandaşlar şehre gelmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonrasında evleri hasar gören vatandaşlar Antalya’ya gelmeye başladı. Depremzedeler ile yakınları arasında duygusal anlar yaşanırken, aileler birbirlerine sarılarak tesellide bulundu.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonrasında 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremde mağdur olan vatandaşlar için Antalya’da bulunan çok sayıda otelin de depremzedelere konaklaması için açıldı. Bu çerçevede başta Antalya olmak üzere birçok şehirde 50 binden fazla yatak, depremzedeler için hazırlandı. Depremde evleri hasar alan vatandaşlar hava yoluyla Antalya Havalimanı’na gelmeye başladı. Depremzedeler ile onları bekleyen yakınları arasında duygusal anlar yaşandı. Aileler birbirlerine sarılarak hasret giderdi.

“Evlerimizi terk ettik”

Malatya’dan Antalya’ya gelen Mehmet Nuri, “Depremin ilk gününde evlerimiz çökme noktasına geldi. İkinci sarsıntıda daha da kötü oldu. Biz de hemen evleri terk ettik. Akrabalarımızın yanına yerleşmeye çalışıyoruz. Buraya gelene kadar 3 tane il dolaştık. Burada oğlumun yanına geldik. Devletimiz sağ olsun. Biz orada misafirhanede kaldık. 3-5 gündür gözümüze bir saat uyku girmedi. Devrem esnasında ailecek evdeydik. Çok şükür canımızı kurtardık” şeklinde konuştu.
Adana’dan gelen Hayriye Doğan ise, “Ben yatıyordum, birden ev sallandı. Dua ederek bekledim. İkinci sarsıntıya da lavaboda yakalandık. Sonra aşağı indim, yapacak bir şeyimiz yoktu. Oğlum bilet almış bana, ben de buraya onun yanına geldim” dedi.

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.