DOLAR 32,3672 0.14%
EURO 34,9628 -0.32%
ALTIN 2.323,860,20
BITCOIN 22818871,33%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
DEVECİ’DEN CHP ALANYA’YA ZİYARET

DEVECİ’DEN CHP ALANYA’YA ZİYARET

ABONE OL
13:07 - 24 Haziran 2020 13:07
DEVECİ’DEN CHP ALANYA’YA ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatını ziyaret eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Antalya’da istihdam edilen kadınlarla ilgili genel merkeze rapor sunduklarını belirterek, “Ziyaret yasaktı. Alanya’ya gelemeyişimiz o yüzdendi. Çalışmanın Alanya ile ilgili olan kısmını alıp bunları aktaracağız” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Alanya’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Parti binasında yönetimiyle CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz ile bir araya gelen Deveci, Alanya örgütüne başarı dileklerinde bulundu.

“MUTFAK SORUNU TÜM HALKA YANSIYOR”

Ziyarette önce konuşan Coşkun Karadağ, “Deveci ile daha önce de birlikte çalışmıştık. Kendileri güzel projelere imza attı. Bu süreç içerisinde Alanya’ya geldiği için teşekkür ediyorum. Bu korku süreci içerisinde vatandaşların sıkıntıları vardı ama en büyük sıkıntıyı çeken kadınlarımız oldu. Ülkemiz iyi idare edilemiyor. İyi idare edilemeyen ülkenin de en büyük göstergesi mutfak oluyor. Bu mutfak sorunu da kadınlarımız dolayısıyla tüm halkımıza yansıyor. Merkezi hükümetten özellikle turizm çalışanlarının hem asgari ücretlerinin yatırılmasını hem de sigortalarının yatırılması hiç olmazsa mutfaktaki kazanın biraz kaynamasına biraz yardımcı olacaktır” dedi.

“ALANYA İLE DAHA SIKI ÇALIŞACAĞIZ”
Deveci de, “Önümüzdeki süreç CHP’yi iktidara taşıyacak olan bir süreç. Bu süreçte de sizler hazırlayacağınız olacağınız için hem kutluyorum hem de bunun heyecanını görüyorum. Bu dönem İl Kadın Kolları’nda Alanya’dan önceki dönem meclis üyemiz Nefise Develioğlu var. İl Kadın Kolları ve Alanya ile daha sıkı, koordinasyon halinde çalışacağız. Karagöz zaten deneyimli bir başkan. Kendisine güveniyoruz” diye konuştu.

“KADINLAR ÇOK GÜZEL ÇÖZÜMLER ÜRETTİ”

Korona virüs sürecinde kadınların yaşadıkları ile ilgili incelemeler yapacaklarını dile getiren Deveci, “Bunu Antalya’da da yaptık. Bunların yanı sıra seçilmiş kadın muhtarlarımız var. Bu dönemde Antalya genelinde 22 kadın muhtarımız var. Bunlardan Serap Neğiş de Alanya’da. Hem muhtarımızı ziyaret edeceğiz. Kadın muhtarlarımız çok güzel çözümler üretti. Korona virüs sürecinde olağanüstü bir çaba gösterdiler. Kadın bakış açısıyla yaklaştılar. Bunun önemini gördük. Bu Kadın Kolları Genel Merkezi’mizin de hazırladığı bir program. Bu çerçevede Alanya’dayız” ifadelerini kullandı.

“CHP’DEN BEKLENTİLERİ ALACAĞIZ”
Turizm ve tarımın kadınların en çok istihdam edildiği alan olduğunu vurgulayan Deveci, “Antalya’da doğrudan turizmle bağlantılı 600 bin insan yaşıyor. Bağlantılı sektörleri de aldığımızda 900 bine ulaşan bir rakama tekabül ediyor. Bununla ilgili görüşmeler yapmıştık. Merkezden, sendikalardan, çalışanlardan aldığımız bilgilerle raporumuzu hazırlayıp genel merkeze sunduk. Ziyaret yasaktı. Alanya’ya gelemeyişimiz o yüzdendi. Alanya ile ilgili olan kısmını alıp bunları aktaracağız. Daha sonra kadın dernekleri ile bir araya geleceğiz. Kadınların CHP’den beklentilerini alacağımız bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

“BUNUN ÇÖZÜMÜ AİLE SİGORTASI”
Turizmde bir an önce sezonun açılarak insanların işsizlikten kurtulmasını, en az asgari ücret seviyesinde her eve gelir gelmesini beklediklerini belirten Deveci, “Bunun çözümünün de aile sigortası olduğunu biliyoruz. CHP’nin Aile Sigortası Projesi ile en az asgari ücret seviyesinde bir gelir gireceğini biliyoruz. Bunun da çalışmalarını yapacağız” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.