DOLAR 32,6030 0.13%
EURO 35,0224 0.45%
ALTIN 2.422,780,00
BITCOIN 2090310-3,79%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ALANYA’DA

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ALANYA’DA

ABONE OL
13:06 - 7 Kasım 2020 13:06
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ALANYA’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER / ASİYE ELİAÇIK

 

Alanya Moldova Fahri Konsolosluğu, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı.

 

Alanya’nın Moldova Fahri Konsolosluğu Kestel Mahallesi Murat Güney Caddesi’nde resmi olarak açıldı. Törene, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova Dışişleri Bakano Oleg Tulea, Moldova Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croitor, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, diğer ülkelerin Alanya fahri konsolosları ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, konsolosluk binasından övgüyle söz etti. Çavuşoğlu, “Pandemiye rağmen Moldova ile ikili ticaretimizde hiçbir düşüş olmadığını görüyoruz. Bu da mutluluk verici. Moldova vatandaşları ve bizim vatandaşlarımız karşılıklı olarak artık pasaportsuz seyahat edebiliyor. Yani Moldova vatandaşları Türkiye’ye bizim vatandaşlarımız da Moldova’ya pasaport kullanmadan kimlikle seyahat edebiliyor. Anlaşmaya imzaladık, yürürlüğe koyduk. Moldovalıların turizm bakımından en çok tercih ettiği ülke de Türkiye” dedi.

“ALANYA ÇOK GELİŞTİ”

Moldova Dışişleri Bakanı Oleg Tulea’yı en yakın zamanda Alanya’ya tatile beklediğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Yanlış hatırlamıyorsam 20 sene önce gelmişti. Ancak Alanya çok değişti, gelişti, güzelleşti arkadaşlarımızın güzel çalışmalarıyla birlikte” ifadelerini kullandı.

“ALANYA’NIN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ”

Fahri konsoloslukların ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadığını gördüklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Bugün burada Alanya’da farklı ülkelerin Fahri Konsolosluğu olan arkadaşlarımız da var. Gerçekten bu anlamda ülkelerin Alanya’ya ilgi gösterdiğini görüyoruz ve memnuniyet duyuyoruz. Bunun bir sebebi de Alanya’ya gelen turist sayısıdır. Yani bir çok ülkeden turist geliyor. ayrıca Alanya çok güzel olduğu için, belediye başkanımızın da söylediği gibi bir çok ülkeden insanlar gelip Alanya’da mülk alıyor ve burada yaşıyor ve biz bundan mutluyuz. Entegrasyon bakımından aynı şekilde farklı etnik grupların, farklı dine mensup insanların bir arada uyum içinde yaşadığını göstermesi bakımından önemli. Özellikle Avrupa’da bugünlerde artan bir hoşgörüsüzlük varken, biz ülkemizde ve şehrimizde, Alanya’da, Antalya’da hoşgörülü bir şekilde birlikte yaşamayı teşvik ediyoruz. Moldova’nın Alanya Fahri Konsolosu Halil Okur kardeşimde ilişkilerimize önemli katkılar sağlayacaktır. Özellikle beşeri ilişkiler, turizm ve ticaret gibi değişik alanlarda Moldova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Çok güzel bir bina, Alanyanın en güzel yerlerinden bir tanesi. Ve yurtdışında bir çok ülkenin biz de dahil konsolosluk binalarından daha da büyük burası. Tüm Moldova vatandaşları ve Moldova‘dan gelen tüm misafirlerimize hizmet edecektir. Halil Okur kardeşimi tebrik ediyorum” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.