DOLAR 32,5976 0.37%
EURO 34,7960 0.16%
ALTIN 2.495,970,48
BITCOIN 21055075,25%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Doç. Dr. Hasan Basri Savaş bilim dünyasında büyük ses getirdi

Doç. Dr. Hasan Basri Savaş bilim dünyasında büyük ses getirdi

ABONE OL
14:52 - 1 Aralık 2022 14:52
Doç. Dr. Hasan Basri Savaş bilim dünyasında büyük ses getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanında Türkiye’nin en kapsamlı kitaplarını yayımlamaya devam eden Doç. Dr. Hasan Basri Savaş,  son olarak ’70 Adımda Sağlıklı Beslenme’ ve ‘Beslenme Biyokimyası’ kitaplarını yayımladı. Bu kitapları henüz yeni piyasaya çıkmasına rağmen bilim dünyasında büyük ses getirdi.

’70 Adımda Sağlıklı Beslenme’ kitabı; 7’den 70’e herkese kolay anlaşılır ve bilimsel sağlıklı beslenme ve kilo verme yollarını sunuyor. Türkiye’nin birçok tarafından kitap hakkında olumlu yorumlar yapıldı. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sayın Gaye Coşkun kitap hakkında; ‘Doç. Dr. Hasan Basri Savaş’ın, çalışmak, üretmek ve yapıcı kişiliği ile bilgisini paylaşmak üzerine şekillendirdiği hayatında nice başarılı eserlere imza atmasını yürekten dilerim. İçerisinde sayısız güzel bilgi bulacağınız bu kitap, günümüzün önemli sorunlarından beslenme konusunda okurlarına iyi bir rehber olacaktır. Dolu dolu bilgileri ve yalın anlatımı ile ’70 Adımda Sağlıklı Beslenme’ kitabının basımını heyecanla bekliyorum.’ Dedi. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Doç. Dr. Oğuz Karahan ise ‘Herkesin çevresinden duyumlarla uyguladığı veya uygulamaya çalıştığı beslenme alışkanlıkları, bu eserde yalın bir dille ve bir doktor gözüyle açıklanmıştır. Okurken ufak ipuçları ve kolay ulaşılabilir çözümler sunan bu eserinde, okuyucuların sorularına cevaplar bulacağı ve yeni şeyler keşfedeceği bir başucu kitabı olacağını düşünüyorum.’ Sözleriyle kitabı anlattı. MAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Salim Bilici: ‘Obezite, Alzheimer, diyabet, kanser, kalp hastalığı gibi etki alanını giderek genişleten ölümcül hastalıklara maruz kalmamak ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için Doç. Dr. Hasan Basri Savaş’ın, uzun yıllar boyunca yaptığı bilimsel araştırmalarının neticelerini içeren 70 Adımda Sağlıklı Beslenme kitabı tıp literatürüne ciddi katkılar sağlayacağı gibi hastalıklarla çepeçevre kuşatılan günümüz insanının sağlıklı bedenlere kavuşmasına ve beden sağlığını korumasına da yardımcı olacaktır.’ Diyerek kitabın önemini ifade etti. Doç. Dr. Hasan Basri SAVAŞ kitabını; ‘Bütün kronik hastalıklara karşı önemli bir tedbir; doğal, sağlıklı, temiz içerikli, içeriğinden emin olunan ve dengeli bir beslenme biçimini yaşam tarzı haline getirmektir. Yenilen gıdaların muhtemel içerikleri hakkında asgari düzeyde bilgi sahibi olmalı ve en sağlıklı olan gıdaları tercih etmeliyiz. Bütün bunları dönemsel değil sürekli olarak uygulamalıyız. Bu kitapta bütün bunları yapabilmek için gerekli bilgileri kısa ve öz biçimde bulacaksınız.‘ sözleriyle anlattı.
Üniversitelerde ve özellikle tıp fakültelerinde ders kitabı olacak; Beslenme Biyokimyası kitabı hakkında ise; Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Asli Üyesi Sayın Prof. Dr. Fatih Gültekin; ‘Kitabın içeriğine baktığımızda önce besinlere ve beslenmeye ait temel biyokimyasal bilgilerin verildiğini, daha sonra beslenmeyle ilişikli bazı hastaların biyokimyasal temellerinin anlatıldığını, son olarak da bazı güncel konuların ele alındığını görüyoruz. Sağlıklı beslenmenin temelleri bilinecekse beslenmenin biyokimyası bilinmelidir. Bunun yanında besinleri tanımak ve doğru beslenme davranışları geliştirmek de kuşkusuz çok önemli. Yazar kadrosuna baktığımızda oldukça geniş bir liste görüyoruz. Böyle güzel bir içerik ve seçkin akademik kadronun organizasyonu tahmin ediyorum kolay olmamıştır. Bu yüzden hem editörü hem de katkı veren tüm öğretim üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu kitabın gerek biyokimya gerekse beslenme alanıyla ilgilenen tüm öğrenci ve akademisyenlere faydalı olacağını düşünüyorum. İyi okumalar.’ Şeklinde yazdı. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş’ın editörlüğünü yaptığı ve 30 civarında bilim insanının katkılarıyla hazırlanan; Beslenme Biyokimyası; alanında bugüne kadar Türkiye’de yazılmış en kapsamlı kitapların başında geliyor.
Daha önce yazdığı 10 kitabın üzerine her geçen gün yeni ve daha nitelikli kitaplar eklemeye devam eden Doç. Dr. Hasan Basri Savaş Tıbbi Biyokimya ve Beslenme alanındaki bilimsel araştırmalardan yola çıkarak faydalı ve değerli eserler üretmek, bilimi topluma mal etmek için çalışmalarına devam ediyor. ’70 Adımda Sağlıklı Beslenme’ kitabı; Ayyıldız Kitapevi tarafından, ‘Beslenme Biyokimyası’ kitabı ise Nobel Akademik Yayıncılık tarafından Ankara’da basıldı. Kitaplar, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan İstanbul ve Adana TÜYAP’ta okurlara ulaşacak. TÜYAP kitap fuarında bir imza günü de planlanıyor. Ayrıca seçkin kitap satış sitelerinden de ulaşmak mümkün olacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.