DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059789-2,56%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Durusoy: ‘Ekonomide istikrar sağlanmalı’

Durusoy: ‘Ekonomide istikrar sağlanmalı’

ABONE OL
09:47 - 8 Haziran 2023 09:47
Durusoy: ‘Ekonomide istikrar sağlanmalı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Dövizde meydana gelen hızlı artışın ticarette etkisini değerlendiren MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy, Alanya’nın bu durumdan olumsuz etkilenmeyeceğini söyledi.

28 Mayıs seçimlerinin ardından herkesin gündemine oturan döviz kurlarındaki artışın Alanya ticaretini nasıl etkileyeceği konusunda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, ”Alanya özelinde ciddi ve uzun vadeli bir durağanlığa sebep olacağı kanaatinde değilim” dedi.

Döviz piyasasındaki artışı değerlendiren Başkan Durusoy, ekonomide istikrarın sağlanması gerektiğini söyledi.

Durusoy, ”İki turlu yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arkasından oluşan kabine ve özellikle yeni ekonomi yönetimi esasında uzun süredir piyasanın zorladığı beklediği ekonomi modeline yeniden dönüşün sinyalini vererek çalışmalarına başladı. Seçim öncesi Merkez Bankası ile serbest piyasa arasında dövizde oluşan makas piyasanın zaten kurları daha yüksek noktada fiyatlayacağının sinyalini vermişti. Kurlardaki yükseliş üretici fiyatlarına ve akabinde tüketici fiyatlarına yansıyarak maalesef bir enflasyon oluşturacaktır. Ben turizm sektörü ve yabancıya yönelik konut satışına dayalı döviz girdisi çok yüksek bir şehir olan Alanyamız özelinde ciddi ve uzun vadeli bir durağanlığa sebep olacağı kanaatinde değilim. İş dünyası için dövizin ne kadar olduğu önemlidir. En önemlisi istikrarlı ve stabil öngörülebilir bir ortamın sağlanması daha önemlidir. Yeni ekonomi yönetiminden beklentimiz bir an önce alınacak tedbirler ile ekonomik istikrarın sağlanmasıdır” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.