DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9777 -0.28%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22769010,24%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
EFSANE MEYSAN ARAZİSİ SATIŞA ÇIKARILIYOR

EFSANE MEYSAN ARAZİSİ SATIŞA ÇIKARILIYOR

ABONE OL
09:43 - 18 Haziran 2020 09:43
EFSANE MEYSAN ARAZİSİ SATIŞA ÇIKARILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Meyve Sebze Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (MEYSAN) Türkler Mahallesi’nde bulunan 49 bin 614,01 metrekare alanlı taşınmazı 26 Haziran Cuma günü ihaleye çıkacak. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek ve açık arttırma usulü ile gerçekleştirilecek ihale saat 11.00’de başlayacak. Mahkeme kararı ile tasfiyesine karar verilen Alanya’nın 302 ortaklı ilk büyük şirketi MEYSAN’ın Tasfiye Kurulu, söz konusu arazinin satışı ile ilgili yeniden ihaleye çıktıklarını duyurdu.

Arazinin mümkün olan en yüksek bedel ile satılması için azami gayreti gösterdiklerini belirten MEYSAN Tasfiye Kurulu, bu konuda yıllardır büyük umutlarla bekleyen şirket ortaklarına ve varislerine daha yüksek bir pay düşmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi 1974 senesinde kurulan ve Alanya’nın 302 kurucu ortaklı ilk büyük şirketlerinden olan MEYSAN’ın münfesih duruma düşmesi nedeni ile konu geçtiğimiz yıllarda gündeme alınmış ve Alanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile şirketin tasfiyesine karar verilmişti.

Tasfiye kararı sonrası mahkeme tarafından atanan tasfiye kurulu çalışmalarını tamamlayarak geçtiğimiz yıllarda Alanya Belediye Kültür Merkezi’nde şirket ortakları ile bir araya gelmiş ve şirket ortaklarının oy birliği ile almış olduğu karar sonucu, şirketin tek mal varlığı olan Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde bulunan imar öncesi yaklaşık 50 dönümlük arsanın mevcut hali satılması kararlaştırılmıştı. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda iki kez ihale yapılmış ancak alıcı çıkmamıştı. Yeniden gerçekleştirilecek ihalede muhammen bedel en az 29.5 milyon TL. İhale geçici teminatı da 500 bin TL olarak belirlendi. İhaleye katılmak ve teklif vermek isteyenler ihale oturumu gününden önceki gün olan 25 Haziran Perşembe günü saat 17.30’a kadar, ihale katılım teminatını yatırmaları gerekecek.” Açık arttırma usulü ile gerçekleştirilecek ihale halka, basına ve ilgilenen herkese açık olacak.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.