DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0943 -0.12%
ALTIN 2.296,580,85
BITCOIN 22916341,28%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
EĞİTİM SEN ALANYA’DAN ÇAĞRI!

EĞİTİM SEN ALANYA’DAN ÇAĞRI!

ABONE OL
16:50 - 15 Ocak 2021 16:50
EĞİTİM SEN ALANYA’DAN ÇAĞRI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Alanya Şubesi üyeleri artan zamları protesto ederek bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

Sendika binası önünde üyelerin bordrolarını yakmalarının ardından onlar adına açıklama yapan Eğitim Sen Alanya Şubesi Başkanı Ali Koca, her gün gözlerini zamlarla açtıklarını söyledi. Siyasal iktidar halkın ve emekçilerin yaşadığı sıkıntıları çözmek yerine attığı her adımda sorunlar yumağını büyüttüğünü aktaran Koca, kamu emekçisi, işçi ve emeklinin açlığa mahkûm edilmek istendiğini dile getirdi. Koca, “Açlık sınırının 2 bin 600, yoksulluk sınırının 8 bin 600 TL’yi aştığı bugünün koşullarında sıra emekçilere gelince kaynak yok diyorlar. Varlık affı, prim destekleri gibi adlarla sermayeye kaynak bulmakta zorlanmıyorlar. İşsizler ordusuna her gün yeni on binler katılırken eş, dost, akrabalarını işe yerleştirmede adeta birbirleriyle yarışıyorlar” dedi.

Sendikalı, sendikasız, KESK üyesi olsun ya da olmasın, tüm kamu emekçileri adına çağrıda bulunan Koca, “Kamu emekçilerini hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı asgari taleplerimiz etrafında örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz. 2021 yılı için yüzde 3+ yüzde 3 maaş artışı dayatılan toplu sözleşme derhal yenilenmeli. Gerçek enflasyon, satın alma gücündeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak ek zam yapılmalı. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı. Emekçilerin sağlık, eğitim, gıda, barınma, giyim, elektrik, ısınma giderleri için ödediği vergiler gelir vergisi matrahından mahsup edilmeli. Yoksulluk sınırı altında geliri olan hanelerin elektrik, doğalgaz, su, internet giderleri pandemi tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya kadar Hazine’den karşılanmalı. Bebek maması, bebek bezi ve ekmek, süt ürünleri, elektrik, doğalgaz, su başta olmak üzere temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalı” diye konuştu. Açıklamanın ardından sloganlar atan sendika üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.