DOLAR 32,5713 0.01%
EURO 34,9228 0.09%
ALTIN 2.427,76-0,08
BITCOIN 2172467-0,38%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Elektrik faturaları sorununa Bağışlar’dan öneri!

Elektrik faturaları sorununa Bağışlar’dan öneri!

ABONE OL
12:53 - 8 Şubat 2022 12:53
Elektrik faturaları sorununa Bağışlar’dan öneri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclis Üyesi Bağışlar, yüksek tutarda gelen elektrik faturaları ve diğer artan maliyetlerin çiftçiyi üretimden vazgeçirme noktasına getirdiğine işaret ederek seraların üzerine güneş enerji sistemleri kurulmasını önerdi. Bağışlar, bu konuda meclise öneri vermeye hazırlanıyor

Alanya Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, son günlerde fahiş tutarlarda gelen elektrik faturaları sorununa çözüm getirecek önerilerde bulundu. Artan elektrik ücretlerinin vatandaşı olumsuz etkilediğine, tarım ve sanayi gibi sektörlerin üretim maliyetini de ciddi oranda arttırdığına işaret eden Bağışlar, özellikle Akdeniz bölgesinde, Anamur, Alanya, Manavgat, Kumluca, Finike gibi ilçelerde örtü altı üretim yapan çiftçilerin ülkenin büyük oranını teşkil ettiğini vurguladı.

Tarımda artan maliyetlerin bir süre sonra çiftçilerin üretmekten vazgeçme riskini ortaya koyduğunu, bu durumun da uzun vadede ülkemizde oluşacak gıda krizine önlem alma zorunluluğu doğurduğunu belirten Bağışlar, “Gıda krizi riski, devletimizin tarım bakanlığı aracılığı ve yerel yönetimler vasıtasıyla bu konuda önlem almasını zorunlu hale getirmiştir. Alanya bölgesini ele aldığımızda birçok mahallemizde çiftçilerimiz tarafından yapılan kapalı seraların üzerine yapılacak güneş enerji panelleri vasıtasıyla elektrik üretimi yerel kurumlar tarafından teşvik edilmeli ve desteklenmelidir” dedi.

“Çiftçilerimiz, bir kereye mahsus yapacakları güneş enerji üretimi ile sulama suyu pompa elektrik gideri ve ısıtma elektrik giderleri için kullanacakları elektriği kendileri üretmeye başlayacak ve hem bir kaç yıl içerisinde yapımına harcayacakları maliyeti çıkaracak hem de uzun yıllar elektriği ücretsiz hale getirerek küresel ısınma sorununa da pozitif katkı sunmuş olacaklar” diye konuşan Bağışlar, mart ayı belediye meclisinde yazılı öneri sunmayı düşündüğünü belirtti.
Bağışlar, yurtdışından ithal edilen doğal gaz ile santrallerde elektrik üretmeyi de eleştirerek “Nasıl bir aklın ürünüdür anlamak mümkün değil. Ucuz elektrik için ucuz maliyet gereklidir, bunu anlamak çok mu zor?” diye sordu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.