DOLAR 32,3672 0.14%
EURO 34,9628 -0.32%
ALTIN 2.323,860,20
BITCOIN 22818871,33%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Elini akrep sokan 8 aylık Muhammed için sağlık ekipleri zamanla yarıştı

Elini akrep sokan 8 aylık Muhammed için sağlık ekipleri zamanla yarıştı

ABONE OL
14:35 - 8 Temmuz 2022 14:35
Elini akrep sokan 8 aylık Muhammed için sağlık ekipleri zamanla yarıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kaş’ta en tehlikeli akrepler kategorisindeki kara akrebin soktuğu 8 aylık Muhammed bebek için sağlık personeli seferber oldu. Hayati tehlikesi bulunan bebek, 119 kilometre uzaklıktaki bölgeden helikopter ambulansla kent merkezine getirilerek tedavi edildi.
Kaş’a bağlı Beldibi Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde 8 aylık Muhammed Göktuğ Ak isimli bebeğin elini kara akrep soktu. Aile, kendi imkanlarıyla bebeklerini hastaneye götürmek isterken ihbar üzerine Acil Sağlık Hizmetleri ekibi görevlendirildi. Muhammed bebek, yolda ambulansla alınarak Elmalı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kısa sürede teslim edildi. Burada yapılan muayene ve tetkikler sonucu bebeğin kol ve bacaklarında soğukluk bulunması üzerine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Bölümü’ne sevki talep edildi. Kent merkezinden saat 14.52’de havalanan helikopter ambulans, 35 dakikada Elmalı’ya ulaşıp, minik Muhammed’i alarak saat 16.09’da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne teslimini sağladı.
Pediatri yoğun bakım servisinde tedavisi gerçekleşen Muhammed bebek, 24 saat gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Sağlık personeliyle minik Muhammed’in helikopter içerisinde birbirlerine bakışları ise duygulandırdı.

Kara akrep en tehlikeli akrepler kategorisinde

Akrep sokması tehlikesinin büyük bir bölümü siyah akreplerden kaynaklanıyor. En tehlikeli akrepler kategorisinde bulunan kara akrepler, evlerde en çok görülen akrepler arasında yer alıyor. Özellikle yeni doğanlar, küçük çocuklar, alerjik rahatsızlıkları olanlar ve yaşlılar, kara akrebin zehrine direnç göstermekte çok daha güçsüz kalırken, tıbbi müdahale hızlı bir şekilde yapılmazsa can kayıpları yaşanabiliyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.