DOLAR 32,3283 0.21%
EURO 35,0048 -0.41%
ALTIN 2.308,791,39
BITCOIN 22867053,10%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Esnaf bu yükün altından kalkamaz’

‘Esnaf bu yükün altından kalkamaz’

ABONE OL
10:11 - 29 Haziran 2022 10:11
‘Esnaf bu yükün altından kalkamaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, asgari ücret artışının esnafa ek maliyetler getireceğini söyledi. Değirmenci, “SGK primleri konusunda devlet esnafı desteklemeli. Esnaf açısından bu yükün altından kalkmak çok zor” dedi.

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, 9 günlük bayram tatilinin iç turizmi canlandırmasıyla beraber esnafa katkı sağlayacağını söyledi. Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete zam yapılması talimatını ve Kurban Bayramı tatilini 9 gün olarak duyurmasını değerlendiren Değirmenci, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 9 günlük tatil iç turizmin bir nebze de canlanması adına katkı sağlayacaktır. Pandemiden çıkan toplumun 9 günlük tatile psikolojik olarak da ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Şu anda iç turizmde hem tur hem otel fiyatları hem de ulaşım maliyetlerinin artmasından dolayı insanların ne kadarı tatile çıkabilecek bilmiyorum ama her ne olursa olsun bir miktar iç turizmde hareketlenme olacaktır. Bölgemize tekrar geçmiş yıllarda olduğu gibi bayram tatilinde belli bir doluluk oranı yakalayacağız diye düşünüyorum. Temmuz ayından itibaren Alanya’da açık olan tesislerimizin büyük bir çoğunluğunun dolu olacağı görülüyor. 9 günlük bayram tatili iç turizmi canlandırmasıyla beraber esnafımıza da katkı sağlayacaktır. Alanya’mıza belli bir miktar da para girişi sağlayacaktır. Bu da bizim için moral verici bir unsur olacak diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Asgari ücrete ara zam yapılması için talimat verdim” açıklaması hakkında da konuşan Değirmenci, “Geçtiğimiz yıl ekim ayından itibaren hem döviz kurundaki hem petroldeki yükselişten dolayı bütün ürünlerde yüksek maliyetler ortaya çıktı. Ulaşımda, alım gücünde çok büyük maliyetler ortaya çıktığı için asgari ücretin tekrar güncellenmesi toplumun bir ihtiyacı ama insanlara katkı sağlarken, maaşları artarken bunun yanında esnafa ayrı yükler, ek maliyetler getirecek. O yüzden burada iyi ve dengeli bir artış yapılması gerektiğini düşünüyorum. SGK primleri desteklemesine de devletimizin esnafımızı desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü esnaf açısından bu yükün altından kalkmak çok zor olacaktır. Bir an evvel enflasyonun da düşerek ekonomik açıdan ülkemizin rahatlaması gerekir. Asgari ücretteki artış netice itibarıyla diğer ürünlere tekrar yansıyacaktır. Ekonomik anlamda bir sarmalın içine girmiş olacağız. Asgari ücretin artışı fiyat artışına sebep olacak. Fiyat artışı insanların tekrar alım gücünü düşürmeye sebep olacak. O yüzden bir an evvel enflasyonla mücadelede galip çıkarız ve bu belli rakamlara çekildikten sonra asgari ücretin belli seviyede kalması sebebiyle de insanların alışmış oldukları hayatlarına tekrar dönmesini sağlarız” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.