DOLAR 32,4400 -0.03%
EURO 34,8361 0.31%
ALTIN 2.490,091,14
BITCOIN 2019645-1,52%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Belediye Meclisi’nde seçimler tamam

Gazipaşa Belediye Meclisi’nde seçimler tamam

ABONE OL
12:03 - 2 Nisan 2022 12:03
Gazipaşa Belediye Meclisi’nde seçimler tamam
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA /GAZİPAŞA

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında encümen üyesi ile ‘İmar ve Plan Bütçe’ komisyonlarının üye seçimi yapıldı.

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısı dün saat 14.00’de yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Ak Parti’den Şevki Çağlayan, Mustafa Uysal, MHP’den ise Hasan Can mazeretleri nedeniyle katılmadı. Belediye Meclis toplantısı yapılan açılış ve yoklamanın ardından başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve siyasi partilerin grup sözcüleri toplantı öncesi iyi dilek ve temennilerini paylaştı.

3 YILLIK HİZMETLER ANLATILDI

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, göreve geldikleri günden beri yaptıkları hizmetlerin yer aldığı videoyu meclis üyelerine izletti. 3 yıl boyunca yapılan çalışmalar hazırlanan video ile anlatıldı. Belediye Başkanı Yılmaz, videoyu izledikten sonra birlikte çalıştığı belediye meclis üyeleri ile belediye çalışanlarına teşekkür etti. Meclisin ikinci gündem maddesi olan 2021 yılı faaliyet raporunun görüşüldü. Faaliyet raporu görüşülmeye başlamadan önce Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz yerine CHP Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan’a bıraktı. CHP’li Zafer Tan, 3 yıllık başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Parti grup sözcüleri de faaliyet raporu hakkında söz aldı. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Denetim komisyonu raporu meclise sunuldu. Denetim Komisyonu Başkanı Onur Demir, hazırlanan raporun tüm meclis üyelerine gönderildiğini söyledi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Belediye encümen üyesi seçimine geçildi. CHP’den Ulaş Özgen, İyi Parti’den Mehmet Yüksel ve Cumhur İttifakı’nın ortak adayı MHP’den Avni Atay oldu. Yapılan gizli oylama sonucunda 20 oy alan CHP’li Ulaş Özgen ve 18 oy alan İyi Partili Mehmet Yüksel encümen üyesi olarak seçildi. MHP’li Avni Atay ise 7 oy aldı. İmar Komisyonu’na CHP’den Durmuş Ali Toker, Barış Sarıtaş, İyi Parti’den Muzaffer Şirin, Ak Parti’den Mustafa Uysal, MHP’den ise Avni Atay aday gösterildi. Yapılan gizli oylama sonucunda 16 oy alan Durmuş Ali Toker ve Barış Sarıtaş CHP’den, 15 oy alan Muzaffer Şirin İyi Parti’den, 9 oy alan Avni Atay MHP’den, 7 oy alan Mustafa Uysal ise Ak Parti’den İmar Komisyonu’na seçildi. Ak Partili İbrahim Tuncer’e 2 oy çıkarken bir oy ise boş sayıldı. Plan Bütçe Komisyonu’na CHP’den Cumhur Uğur, Ali İhsan Yılmaz, İyi Parti’den Hasan Atay, Ak Parti’den Mehmet Ali Kalaycı, MHP’den ise Murat Özgen aday gösterildi. Yapılan gizli oylama sonucunda 17 oy alan Cumhur Uğur ve 15 oy alan Ali İhsan Yılmaz CHP’den, 17 oy alan Hasan Atay İyi Parti’den, 11 oy alan Mehmet Ali Kalaycı Ak Parti’den, 10 oy alan Murat Özgen ise MHP’den Plan Bütçe Komisyonu’na seçildi. Belediye Başkanı Yılmaz, komisyona seçilen üyelere başarılar diledi.
Komisyon üyelerinin seçiminin ardından İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Ardından Emekli Öğretmen Hikmet Özkaya’nın sokak isim değişikliği talebi görüşüldü. Değişiklik talebi Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gazipaşa Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Paşabel Halk Büfe’nin mönü fiyat tarifesinin belirlenmesi talebi Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Ardından ise Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün belediyeye ait olan ve kullanım ömrünü tamamlayan ve kullanılamaz durumda olan araçların akıbeti ele alındı. Bu talep de komisyona havale edildi. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün kadro talebini görüşüldü. Meclis toplantısının sonunda söz alan MHP’li Murat Özgen, Gazipaşa’da Alanya Belediyesi’nin çöp araçlarını gördüklerini belirterek bunun sebebini sordu. Belediye Başkanı Yılmaz ise, “5 tane çöp aracımız var. Bunların birçoğu eski, bu yüzden arıza yapıyor. Bizde Alanya Belediyesi başta olmak üzere bazı belediyelerle yardımlaşıyoruz. Alanya Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. 3 tane çöp aracımız tamirde olduğu için Alanya Belediyesi bize geçici olarak araç tahsisi yaptı. Bizim araçlarımız eski, kırsal mahallere gittiği için yolda kalıyor, tamiri 2-3 gün sürüyor. Önümüzdeki günlerde Gazipaşa’da yeni çöp kamyonları göreceğiz. Daha önce de Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi’nden de destek almıştık” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.