DOLAR 32,3459 0.23%
EURO 35,0536 -0.25%
ALTIN 2.276,49-0,03
BITCOIN 22839181,30%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
GAZİPAŞA BELEDİYESİ’NDEN AKIL ALMAZ HİZMET!

GAZİPAŞA BELEDİYESİ’NDEN AKIL ALMAZ HİZMET!

ABONE OL
16:32 - 2 Haziran 2020 16:32
GAZİPAŞA BELEDİYESİ’NDEN AKIL ALMAZ HİZMET!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: AHMET MERVAN TAŞ

Gazipaşa’nın 3 sahilinde 3 gün önce traktörlerle sahil temizliği yaptıran Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, bugün yaptığı paylaşımda vatandaşı Caretta Caretta yuvalarını korumaya davet etti.  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yaptığı son çalışmayla akıllara durgunluk verdi.  3 gün önce Koru, Selinus ve Kahyalar Sahili’nin traktörlerle altını üstüne getiren Başkan Yılmaz, sosyal medya hesabından, “Koru, Selinus ve Kahyalar sahillerimizde kum eleme ve temizlik çalışmalarına başladık” paylaşımında bulundu.

Ardından Gazipaşa Belediyesi’nce yapılan açıklamada “Sessiz Cennet” olarak bilinen Gazipaşa, Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yaz sezonu seferberliği başlatıldı. Selinus sahilinde yapılan çalışmaları yakından takip eden, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ekiplere kolaylıklar diledi. Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Koru, Selinus ve Kahyalar sahil bandında yürüttüğü temizlik çalışmalarında plaj kumları özel makineyle elenerek sigara izmaritlerinden, ağaç, cam ve metal parçacıkları ile taşlardan ayıklanıp, havalandırılarak hem dezenfekte ediliyor hem de pırıl pırıl yapılıp düzenleniyor” denildi.

TRAKTÖR GÜNLERCE SAHİLDE KUM ELEDİ

Traktörlerle kum eleme ve sürme işlemleri henüz tamamlanmıştı ki bu kez Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hizmetleri birimi, Caretta Carettaların yaşam alanı olan Gazipaşa sahillerine Carettaların çıkmaya başladığını, yuvaların bulunduğu alanlardı lastik izlerine rastladıklarını belirterek uyarıda bulundu.  Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hizmetleri adlı Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Caretta Caretta üreme alanlarında araç izlerinin olduğunu belirterek, vatandaşı duyarlı davranmaya davet etti. Tespit edilen caretta caretta yuvalarının birçoğunun araç izlerinin üzerinde olduğunu açıklayan Veteriner Hekim Polat, vatandaştan araçlarla sahillere girmemelerini istedi.

Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hizmetleri’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sahillerimize caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı. Tespit ettiğimiz yuvalardan birçoğu araç izlerinin üzerindeydi. Unutmayın ki bu kaplumbağalar bu sahillerin çocukları, asla misafir değiller ve olamazlar. Sahillerimizdeki en büyük problem araç girişleri ve kirlilik. Lütfen araçlarınızla sahillere girmeyin 1 yuvada ortalama 100 yumurta bulunur ve bu yumurtaların yaşama oranı normal şartlarda yüzde 1’dir. Sizin 1 yuvaya zarar vermeniz demek en az 100 yumurtayı yok etmek demektir. Aracınızla bir yuvanın üstünden geçtiğinizde yuvadaki yumurtaların büyük çoğunluğu kırılır, kırılmayan yumurtalar ise toprağın sıkışması nedeniyle çıkmayı başaramaz ve toprak altında ölür” denildi.

‘SAHİLİ TEMİZ TUTUN, GÜRÜLTÜ YAPMAYIN’

Veteriner Hekim Polat, “Eğer korunmamış bir yuva fark ederseniz çalılarla yuvanın etrafını çevirip başka insanların zarar vermesini engellemeye çalışın. Özellikle akşamları sahillerde yüksek sesli müzik dinlemeyin, gürültü yapmayın ve ateş yakmayın. Anne kaplumbağalar yumurta bırakmak için sahillere geldiklerinde çevreye karşı çok hassas olurlar ve en ufak bir olumsuzlukta yumurta bırakmadan geri dönerler. Sahilde bir kaplumbağaya rastlarsanız olduğunuz yerde sessizce kalın ve mümkünse yere uzanıp sessizce bekleyin. Işık yakmayın, flaşlı ve deklanşör sesli fotoğraf çekmeyin, telefonunuzun sesini kapatın. Çöplerinizi çevrede bırakmayın, sahillerimizde sizlerin ihtiyacını karşılayacak kadar çöp kutusu mevcut” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: CARETTALARI KORUYALIM

Veteriner Hekimliğinin yaptığı açıklamanın ardından Başkan Yılmaz bugün Caretta Caretta yuvasının önünde poz vererek, “Caretta caretta üreme alanlarındaki yuvaları veteriner hizmetleri birimimiz kontrolünde korumaya aldık. Yaklaşık iki ay sonra yavrular çıkmaya başlayacak ve denize uğurlayacağız. Sahillerimizdeki Deniz kaplumbağa yuvalarını lütfen koruyalım” paylaşımında bulunması ”Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtti.  Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hakimi Polat’ın gürültü yapılması ve yüksek sesle müzik dinlenmesinin bile sakıncalı olduğunu belirttiği durum karşısında Gazipaşa Belediyesi’ne ait traktörün sahilde günlerce kum elemesi hakkında Başkan Yılmaz’ın nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Başkan Yılmaz bir gün önce traktörlerle sahilin altını üstünü getirdi.

Ertesi gün aynı sahilde “carettaları koruyalım” pozu verdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.