DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Havalimanı’nda Mehmet Şahin faktörü

Gazipaşa Havalimanı’nda Mehmet Şahin faktörü

ABONE OL
08:00 - 1 Aralık 2022 08:00
Gazipaşa Havalimanı’nda Mehmet Şahin faktörü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte Gazipaşa Alanya Havalimanı’nda (GZP) büyütme çalışmaları başladı. ALTSO Başkanlığı’nın son döneminde Alanya GZP’nin büyütülmesi için yoğun çaba sarf eden Mehmet Şahin “Mutluyuz, bu çalışmanın mimarı bakanımız sayın Çavuşoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Alanya ve bölge turizminin kalbi konumundaki Gazipaşa Alanya Havalimanı’nın (GZP) büyütülmesiyle ilgili çalışmalar nihayet başladı. GZP’deki çalışmalarda öncelikle terminal binasının büyütüleceği, böylelikle sıkışıklıktan şikayet eden yolculara konforlu hizmet sunulacağı öğrenildi. GZP’nin mevcut pistinde de genişletme çalışmaları yapılırken, ikinci pistin yapımı için de teknik çalışmaların devam ettiği bildirildi. GZP’deki büyütme çalışmaları ile birlikte havalimanını kullanan yolcu ve uçak sayısının artması bekleniyor.

ALTSO (Alanya Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanlığı’nın son döneminde Alanya GZP’nin büyütülmesi için yoğun çaba sarf eden Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, “Alanya’mız ve bölgemize gelen turist profilinin yükselmesi, harcama kabiliyeti yüksek turistlerin tercihi olabilmemiz için öncelikle ulaşımda kaliteyi sağlamamız gerekiyordu. Özellikle İskandinav turistlerin Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki gibi şehirlerden direkt uçuşlarını sağlamamız şart olmuştu. Diğer pazarlarımızda da direkt uçuş sayılarını arttırmak ve sürekliliğini sağlamak zorundayız. Bu noktada Alanya GZP’nin önemi çok büyük. Turistin kolay ve konforlu ulaşabileceği bölgeleri tercih ettiği gerçeğinden hareketle havalimanımızın büyütülmesi için ciddi girişimlerde bulunduk. Havalimanımızın terminal binası ve otoparkının büyütülmesi, ikinci pistin yapılması, havalimanı yolunun bölgemize yakışır hale getirilmesi için tüm ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunduk. Taleplerimizi tüm birimlere ilettik. Bu noktada her zaman olduğu gibi bizden desteğini hiç esirgemeyen Alanyalı Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere, havalimanımızı büyütme çalışmalarını başlatan ilgili makamlara ve Sayın Sani Şener nezdinde tüm TAV yetkililerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hepimiz aynı gemideyiz ve Alanya’mız için durmaksızın çalışmak zorundayız. Bizi çok mutlu eden büyütme çalışmalarının Alanya’mıza, bölgemize, turizmcilerimize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.