DOLAR 32,5262 -0.05%
EURO 34,9419 0.3%
ALTIN 2.432,960,42
BITCOIN 2078609-3,70%
Antalya
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Tapu binası için AK Parti’li Doğan’a çağrı!

Gazipaşa Tapu binası için AK Parti’li Doğan’a çağrı!

ABONE OL
10:39 - 14 Mayıs 2022 10:39
Gazipaşa Tapu binası için AK Parti’li Doğan’a çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Harita Mühendisi Cem Burak Özgenç, eksikliği her geçen gün daha çok hissedilen Tapu Kadastro binası için AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’a çağrıda bulundu

Gazipaşa’da 2004-2014 yılları arasında Gazipaşa Belediye Başkanı olarak görev yapan Harita Mühendisi Cem Burak Özgenç, artan yoğunluk nedeniyle eksikliği hissedilen bağımsız Tapu Kadastro binası için Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’a çağrıda bulundu. Gazipaşa’nın işlem hacmi açısından bağımsız bir Tapu-Kadastro binasını ve personelini hak ettiğini belirten Cem Burak Özgenç, “Bu sorun çözülmeyecek bir sorun değil” dedi.
Gazipaşa’da 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilçeye Meslek Yüksek Okulu, Av. Kemal Akça Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Bakılar Köprüsü, Arıtma tesisi ve okul alanları gibi birçok önemli hizmetler kazandıran ve son zamanlarda adı sık sık Gazipaşa Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen eski Belediye Bakanı Cem Burak Özgenç, Tapu-Kadastro hizmet binasıyla ilgili açıklama yaptı.

“KADASTRO HİZMETLERİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR”

Harita Mühendisi Cem Burak Özgenç, Gazipaşa’nın hızla geliştiğini belirterek şunları söyledi, “Gazipaşa’mız, gerek Uluslararası Gazipaşa Havaalanı, gerek yüksek tarımsal potansiyeli, gerekse arkeolojik zenginlikleri ile ülkemizin önemli ilçelerinden birisidir. Çok şanslı ve önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Bu kadar önemli bir konuma sahip olan ilçemiz ne yazık ki kadastro hizmetleri konusunda bazı sıkıntılar yaşamaktadır. İlçemizin sahip olduğu iş potansiyeli neredeyse Manavgat ilçesini geçmiş durumdadır. Ancak ne yazık ki kadastro hizmet birimimizin bir binası bile yoktur. Teknik personel Alanya’dan buraya gelmek zorundadır. Zaten Alanya başlı başına yüksek iş potansiyeline sahipken, orada çalışan personel Gazipaşa içinde zaman ayırmak zorunda kalmaktadır. Bu yüzden hem Gazipaşa’da hem Alanya’da çalışmalar zorlu bir şekilde ve fedakarlıkla yürütülmektedir. Bu güne kadar bir çözüm getirilir ya da yetki sahipleri harekete geçer ve geçmelidir düşüncesi ile sessiz kalmayı tercih ettim. Ancak vatandaşların yaşadığı sıkıntının giderek artması karşısında daha fazla sessiz kalamazdım” dedi.

“İŞBİRLİĞİ YAPILIRSA SORUN ÇÖZÜLÜR”

Cemburak Özgenç, siyasi kompleksin bir kenara bırakılıp işbirliği yapılması durumunda sorunların çözüme kavuşabileceğini söyledi. Cem Burak Özgenç, kendi döneminde birçok sorunun çözüldüğünü belirterek, “Belediye Başkanı olduğum 2004-2014 yılları arasında hiçbir siyasi komplekse kapılmadan, İktidar partisi olan AKP ilçe Başkanları ile birlikte ilçenin tamamını ilgilendiren ve merkezi Hükümetin sorumluluğu altında ki hizmetlere Gazipaşa’mız adına katkı verdim. CHP’li ve farklı bir partinin belediye başkanı olarak işbirliği ortamı oluşturduk ve ilçemizin çok önemli problemlerini çözdük. Örneğin Hükümet konağının alt katında merdiven altında hizmet veren Gazipaşa Adliyesini ilçenin en güzel noktasına taşıdık. Nasıl mı? 3194 sayılı yasanın 18.madde uygulaması ile mülkiyet sorununu çözerek, Meclis kararımızla birlikte, Adliye Binası alanını Adalet Bakanlığına ücretsiz tahsis ettik. O gün AKP yöneticileri ile birlikte Ankara’ya giderek mülkiyet sorununu çözdüğümüzü ve derhal Adalet Sarayımızı istediğimizi belirttik. Sonuç ne, şimdi ilçemize yakışır bir adalet sarayımız bulunmaktadır.
Yine geçlerimiz için Pazarcı mahallesinde Kapalı spor salonunu ilçemize kazandırdık. Bunu da CHP’Lİ Belediye yönetimi ve AKP’li yöneticilerle birlikte ilçemiz için hareket ederek başardık. Yine 3194 Sayılı Yasanın 18.maddesi sonucu elde ettiğimiz 6 dönümlük Kapalı spor salonu alanını, Anaokulu alanını, Kültür Merkezi Alanını, Sosyal Bilimler Lisesi alanını (sonradan Zeliha Tuncer İmam Hatip lisesi yapıldı) Belediye olarak Kamuya kazandırdık ve iktidar tarafından da binaları yapılmış oldu. Bu iş birliği anlayışı ile birlikte ilçemize şimdi daha fazla saymak istemediğim birçok kalıcı hizmet kazandırdık” dedi.

“RUHSATI HAZIRDI”

Cem Burak Özgenç, belediye başkanlığı döneminde tapu kadastro binası yapılması için ruhsatın belediye tarafından onayladığını da hatırlattı. Cem Burak Özgenç, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’a bu konuda çağrıda bulunarak sözlerine şöyle devam etti, “Yine o zamanlarda Alanya Kadastro Müdürü olan Sayın İsmail Kasapla birlikte ilçemize bağımsız bir tapu-kadastro binası kazandırmak için İstiklal Mahallesi’nde Maliye hazinesine ait bir parsel üzerinde çalışma yaptık. Hatta binanın ruhsatı tarafımdan onaylandı ve inşaat başlama aşamasına getirilmişti. Ne yazık ki bu hizmet bu güne kadar tamamlanmamıştır. Yukarıda bahsettiğim gibi Gazipaşa önemli bir ilçedir. Ve bu ilçe hizmetin en iyisi ve kalitelisini hak etmektedir. Başka ilçelerin gerisinde kalmak hele hele imkanlar varken bize yakışmamaktadır. Gazipaşa işlem hacmi açısından bağımsız bir tapu-kadastro binasını ve personelini hak etmektedir. Bu çerçeve de Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Ali Doğan’ın iktidar partisinin ilçede ki temsilcisi olarak olaya el atması ve bu sorunu çözmesi gerekmektedir. Ben Sayın Ali Doğan’ın da içtenlikle bu konuya yaklaşacağına inanıyorum. Saygılarımla” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.