DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BITCOIN 2064404-2,31%
Antalya
24°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa Tarım Fuarı başlıyor

Gazipaşa Tarım Fuarı başlıyor

ABONE OL
10:17 - 11 Mayıs 2022 10:17
Gazipaşa Tarım Fuarı başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Bu yıl 13. Kes düzenlenecek Gazipaşa Tarım Fuarı, bugün başlıyor. 4 gün sürecek Tarım Fuarı, Fuar Alanı’nda yapılacak.

Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardım Derneği tarafından 2 yılda bir yapılan 13. Gazipaşa Tarım Fuarı bugün başlayacak. Gazipaşa Tarım Fuarı, bugün 13’üncü kez ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Gazipaşa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayan Tarım Fuarı, 11-14 Mayıs tarihleri arasında Belediye Fuar Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğinde düzenlenecek olan Tarım Fuarı için hazırlıklar devam ediyor. Çok sayıda firma tarafından yoğun ilgi gören Tarım Fuarı’nda stant kurulacak bölgeler dolmak üzere.

Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Gazipaşa Tarım Fuarı ile ilgili bilgi verdi. 1. Tarım Fuarı’nın 1998 yılında yapıldığını hatırlatan Doğan, “Antalya’nın doğusunda polikültürel tarım ürünlerine sahip olan ilçemizde tarım önceliklidir. Bilhassa seralarda ihracata dayalı hıyar üretiminde Türkiye de söz sahibidir. 1978 yılında Türkiye 1.Hıyar Semineri ilçemizde yapılmıştır. Modern ve ileri teknolojilerin yöre halkına ve üreticilerine kazandırılması amacıyla, Kaymakam Saadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Güzel, Girişimci Hüsnü Doğan’ın teşviki ile gönüllü çalışmalar sürdüren Gazipaşalıların kurduğu bir komiteyle 1998 yılı Nisan ayı sonunda 1.Tarım Fuarı gerçekleştirilmiştir” dedi.

Fuardan sağlanan gelirin ilçenin kültürü için değerlendirildiğini ve öğrencilere burs verildiğini kaydeden Doğan, “1999 yılında kurulan Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği, Kaymakamlık ve Belediye birlikteliği ile 2. Tarım Fuarı yapılmış, bundan sonra her iki yılda bir Tarım Fuarı yapılmaya devam edilmiştir. Fuarımıza; Mersin, Karaman, Konya, Antalya Yöresi çiftçileri davet edilmektedir. Doğu Akdeniz’in en büyük ve en çok çiftçi katılımı olmaktadır. Tarım Fuarında tarım teknolojilerinin son örnekleri sergilenmektedir. Fuarımızda gübre, ilaç, tohum, alet makine, sera örtülerinin son örnekleri çiftçilerimize tanıtılmaktadır. Ayrıca Fuarımızda tarımla ilgili eğitici seminerlerde verilmektedir. Yine Fuarımızda kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir. Fuardan sağlanan gelirler Gazipaşa’nın kültürü için değerlendirilmektedir, örneğin Belediye Kültür Salonunun ısıtma ve havalandırılması, engelli asansörü, Fuar sahası ek kısımların yapımı ve ilçemiz yüksekokuluna katkılarda bulunmuştur. Ayrıca derneğimiz geliriyle üniversite öğrencilerine burs vermektedir” dedi.

Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardım Derneği’nin, Gazipaşa Çekirdeksiz Narı’na ‘Gazipaşa Çekirdeksiz Nar, Her Tanesinde Hayat Var’ ismi altında Türk Patent Enstitüsü’nden27 Nisan 2010 tarihinden itibaren 10 yıl süreyle patent aldığını hatırlatan Doğan, süresi dolan patentin 10 yıl daha uzatıldığını kaydetti. 4 gün süren Tarım Fuarı süresinde ilçemize dışarıdan birçok misafir geldiğini söyleyen Doğan, bu süre zarfında ilçe ekonomisine katkı sağlandığını söyledi. Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim Ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, 11-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak 13’üncü Ulusal Gazipaşa Tarım Fuarı’na herkesi davet etti.

Bugün saat 11.00’de açılacak fuar, saat 12.00’de ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Fuar ilk gün saat 20.00’ye kadar ziyaretçilere açık olacak. Tarım Fuarı, ikinci gününde saat 09.00’da kapılarını açacak. 12 Mayıs günü saat 14.00’te Fuar Seminer Alanı’nda BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Alper Arslan tarafından “Avokado Yetiştiriciliği ve Çeşitleri” konusunda Gazipaşalı üreticilere seminer verilecek. Fuar; üçüncü gününde de kapılarını saat 09.00’da açacak. Aynı gün saat 14.00’te BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Dilek Güven, üreticilere “Tropik Meyveler ve Bölgemizdeki Geleceği” konulu seminer verecek. Aynı günün akşamında Gazipaşa Musiki Derneği’nin hazırladığı Türk Halk Müziği konserinde Gazipaşalıların kulaklarının pası silinecek. Gazipaşa Tarım Fuarı, 14 Mayıs Cuma günü sona erecek.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.