DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20696203,92%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Gazipaşa’da coşkulu 19 Mayıs kutlaması

ABONE OL
09:47 - 20 Mayıs 2022 09:47
Gazipaşa’da coşkulu 19 Mayıs kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın 103. yıldönümü, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gazipaşa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gazipaşa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Gazipaşa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çelenk sunma ve kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda ilk olarak çelenk koyma töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kutlama programı başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bayram mesajının okunmasıyla devam etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, halkın ve gençlerin bayramını kutladı. Tören, halk oyunları gösterisi, Türk gençliği adına günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, 19 Mayıs adlı şiirin okunması, jimnastik gösterisi, Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunu ve bayrak gösterisi, ödül töreni ve kapanışla sona erdi.

Kaymakam Orhan Altun yayınladığı mesaj ile herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Kaymakam Altun, kutlama mesajında şunları söyledi; “19 Mayıs 1919, Milli Mücadele için ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, karanlık dönemin aydınlık günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır.

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlayan kurtuluş hareketi Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasının da ilk adımıdır. 100 yıl önce Samsun’da başlatılan Milli Mücadele, büyük zorluk ve fedakârlıkların yanında milletimizin topyekûn seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Şundan eminiz ki, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve Gazipaşalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.