DOLAR 32,3814 0.16%
EURO 35,0777 -0.11%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2267740-0,51%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da fide hazırlıkları başladı

Gazipaşa’da fide hazırlıkları başladı

ABONE OL
09:55 - 10 Ağustos 2022 09:55
Gazipaşa’da fide hazırlıkları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Gazipaşa’da çilek fidesinin üretimi bu yıl bir ay erken başladı. Fide üreticisi Halil Numan Bayraktar, fidelere talebin yüksel olduğunu söyledi

Gazipaşa’da her yıl olduğu gibi bu yılda çilek fideleri hazırlıkları başladı. İlçede bu yıl hazırlıklar 1 ay erken başladı. Beyobası, Kahyalar, Asarcık, Çalıpınar, Burhan, Aydıncık, Cumhuriyet, Pazarcı, İstiklal, Gazi ve Macar gibi bir çok mahallede çilek fideleri hazırlıkları devam ediyor. Gazipaşa’nın Beyrebucak Mahallesi’nden Halil Numan Bayraktar geçen yıl eylül ayında başlayan çilek fidesi hazırlıklarının bu yıl 1 ay erken başladığını söyledi. Halil Numan Bayraktar, Gazipaşa’da istek üzerine çilek fidesi hazırladıklarını söyledi. Şu anda 2 bin 500 fide hazırladığını belirten Bayraktar, sezon öncesi hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Çilek fidesinin tanesinin 1,5 liradan satıldığını ifade eden üretici Bayraktar, “Çileğe yoğun talep var, fide üretimi yapmakta sıkıntı yaşıyoruz” dedi.
Bu konuda en büyük sıkıntının eleman olduğunu söyleyen Bayraktar, “Tarımda en iyi para çilek üretiminde var ama diğer ürünlere göre biraz daha maliyetli bir iş” dedi. Gazipaşa’da kimi üreticiler “para kazanamadık” deyip çilek bahçelerini söküp yerine değişik bir şeyler ekerken kimileri ise yeni çilek bahçeleri kuruyor. Yevmiyeci kadınlar çiçeklerden koparıp fide dallarını plastik kasalara ekerek bir kaç hafta çapaklanmasını bekliyor. Fideler yaklaşık 1 ay sonra toprakla buluşuyor. Bazı bölgelerde ise mevcut çilek giderlerine bakım yapılıyor. Gazipaşa’da kapalı ve açık olmak üzere yaklaşık 8500 dekarda çilek üretimi yapılıyor. İlçede bu yıl yaklaşık 25-30 bin ton çilek üretimi bekleniyor. Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, havalar çok sıcak geçtiği için bu yıl fide ekimlerinin erken başladığını belirterek yeni sezonun tüm çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.