DOLAR 32,4998 -0.15%
EURO 34,9483 0.26%
ALTIN 2.435,380,52
BITCOIN 2066250-2,27%
Antalya
°

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da fiyatlar cep yakıyor

Gazipaşa’da fiyatlar cep yakıyor

ABONE OL
12:21 - 2 Nisan 2022 12:21
Gazipaşa’da fiyatlar cep yakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA  / GAZİPAŞA

Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar fiyatları görünce şoke oldu. Pazarda sebze ve meyve fiyatları el yaktı

Gazipaşa’da Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar, pazar ve marketlere giderek alışverişlerini yapmaya başladı. Temel ihtiyaç ürünlerinde yaşanan fiyat artışları Ramazan ayı öncesi el yakıyor. Maliyet artışları nedeniyle sebze ve meyveye yeni zamlar geldi. Hayat pahalılığı her geçen gün kendini daha fazla hissettiriyor. Market fiyatları cep yakıyor, pazarda fileler dolmuyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla fiyatların düşeceğini umut eden vatandaşlar, Ramazan öncesi sebze-meyve fiyatlarını görünce hayal kırıklığına uğradı.

FİYATLAR UÇTU

Temel ihtiyaç ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, Ramazan ayı öncesi el yakıyor. Maliyet artışları nedeniyle sebze ve meyveye yeni zamlar geldi. Temel gıda ürünlerinde yaşanan aşırı pahalılık, vatandaşı mağdur ediyor. Ramazan ayına sayılı günler kala pazarda fiyatlar cep yakıyor. Yemeklerin temel maddesi olan soğan patates el yakıyor. Pazar tezgahlarında patatesin kilosu 9-10 liradan satılırken yemeklerin olmazsa olmazı soğan 6-7 liradan satılıyor. Domatesin kilosu 20-25 lira, salatalık 10 lira, patlıcan 10-15 liradan satılıyor. Karnabaharın fiyatı ise 20-25 lira arasında değişiyor. Elma 6-7 lira, portakal 6-7 lira, kabak 25 lira, ıspanak 10-12 lira, muz 9-12 lira, marul 8 lira, maydanoz-tere 4 lira, havuç 8 lira, turp 7 lira, göleviz 15 lira, kabak 12 liradan satılıyor.

KİMSE MEMNUN DEĞİL

Pazarda alışveriş yapan da, ürünü satan pazarcı da durumdan memnun değil. Vatandaşlar fiyatların her hafta değiştiğini belirterek bu duruma alıştıklarını söyledi. Pazarcılar ise artan maliyetlerin fiyatlara yansıdığını belirttiler. Pazarcı esnafları, “Ramazan ayına giriyoruz fiyatlar yüksek ama bizde bu şekilde olmasını istemiyoruz. Satamadığımız ürünlerimiz elimizde kalıyor. Bizde ucuz ürün satmak istiyoruz ama maliyetler çok yüksek. Vatandaşlarımız pazarlara çekinmeden gelsin istiyoruz ama mazot fiyatların artması ile birlikte nakliye ücretleri çok arttı. Bu yüzden de halden çıkıp tezgaha gelene kadar fiyatlar cep yakıyor. Bu yüzden de pazarlar boş. Bu fiyatlar böyle yüksek olmamalı” dedi.

FİLEMİZ DOLMUYOR

Pazara ramazan alışverişi için gelen vatandaş fiyatları görünce pazar arabasını dolduramadan geri döndüğünü söyleyerek sitem etti. Vatandaşlar şu açıklamada bulundu, “Her hafta alışveriş için geliyoruz ama her geçen gün fiyatlar aşağıya ineceğine yukarı çıkıyor. Evlerde olmazsa olmaz olan patates ve soğan bile alamaz durma geldik. Önümüzde Ramazan ayı var biz sahurda iftarda sofralarımıza ne yemek yapacağız bu fiyatlarla. Kırmızı eti, balığı zaten unuttuk. Bu gidişle biz soğan patatese muhtaç olacağız. Diğer sebzeleri almak hayal olacak zaten” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.