DOLAR 32,5760 0.09%
EURO 35,0346 0.55%
ALTIN 2.427,500,21
BITCOIN 2094036-3,55%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da Frenk İnciri sevinci

Gazipaşa’da Frenk İnciri sevinci

ABONE OL
11:31 - 4 Ağustos 2022 11:31
Gazipaşa’da Frenk İnciri sevinci
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA

Gazipaşa’da halk arasında Mart Yemişi olarak da bilinen Frenk incirleri yetişti. Birçok faydası bulunan Frenk incirine ilgi büyük.

Gazipaşa’nın merkez mahallelerinin yani sıra kırsal mahallelerde de yetişen ve daha önceleri vatandaşların pek ilgi göstermediği Frenk inciri son 5 yıldır herkes tarafından büyük ilgi görüyor. C vitamini içeriğine sahip olan, kabızlık kolesterolün dengelenmesi, stres, depresyon ve şeker gibi bir çok hastalığa faydalı olan Frenk inciri, faydaları nedeniyle herkes tarafından ilgi görmeye başladı. İşte şifa deposu olan ve her derde dava olan Frenk incirin faydaları

FAYDALARI NELER?

Yüksek C vitamini içeriğine sahip olan meyve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ayrıca hastalığa yakalanma durumunda iyileşme sürecini kısaltır. Yüksek vitamin ve mineral içeriği ile canlılık ve zindelik sağlayan dikenli incir, pozitif enerjisi ile depresyon ve stresten uzaklaşmanızı destekler. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını düzenleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra meydana gelen hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur. Frenk inciri şeker hastalığı olanlarda yüksek lif oranı nedeniyle önerilir. Mideyi yavaş terk ettiğinden dolayı kan şekerini düzenleyici etkisi vardır.

Düzenli tüketildiğinde cildin mat görüntüsünü düzenlemek dikenli incirin faydaları arasında yer alır. Uzun süre belirli miktarlarda düzenli olarak Frenk inciri tükettiğinizde cildinizin ışıl ışıl parladığını ve kırışıklıklarınızın azaldığını fark edersiniz. Düşük kalorisi ve bağırsakları çalıştırıcı etkisinden dolayı dikenli incir diyet listelerinin de vazgeçilmezidir. Yüksek lif içeriğinden dolayı uzun süre tokluk hissi sağlar. Özellikle çekirdeklerinin sindirilememesi ciddi mide ve bağırsak problemlerine yol açabilir.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.