DOLAR 32,3124 0.18%
EURO 35,0824 -0.16%
ALTIN 2.278,140,04
BITCOIN 22795021,27%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
GAZİPAŞA’DA OTEL BİLMECESİ SÜRÜYOR

GAZİPAŞA’DA OTEL BİLMECESİ SÜRÜYOR

ABONE OL
09:43 - 11 Aralık 2020 09:43
GAZİPAŞA’DA OTEL BİLMECESİ SÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Adil Üstündağ’ın Gazipaşa’nın Selinus sahiline yapacağını açıkladığı otel projesi kafa karışıklığına neden oldu. Kafa karışıklığının nedeni ise, koruma amaçlı imar planında sadece 4 kata kadar inşaat izni verilen sahile, Adil Üstündağ’ın yapacağı otelin en az 8 katlı olması.

Gazipaşa Selinus sahilinde imar planına uymayan dev otel projesi tepki çekti. İmar planında 4 kata izin verilirken paylaşılan otel projesinin 8-10 kattan oluşması dikkat çekiyor…

Çevre haberleriyle tanınan gazeteci Yusuf Yavuz’un haberine göre, projenin uygulanmak istediği alanla ilgili Gazipaşa Belediyesi’nin yaptığı ‘18 Uygulaması’na karşı açılan dava sürerken otelin duyurusuyla ilgili görsellerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi Hasan Çavuşoğlu’nun da yer alması dikkat çekti.

  1. DERECE DOĞAL SİT ALANI

Antalya’nın doğusunda yer alan Gazipaşa’daki Selinus sahili, kentin betonlaşmadan korunabilmiş son kıyı alanlarından biri. Adını Selinus antik kentinden alan 3. Derece doğal sit alanı statüsündeki sahilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Koruma Amaçlı İmar Planı’na göre yaklaşık 2 kilometrelik alan 5 yıldızlı otellere açılmıştı.

YARGI SÜRECİ DEVAM EDERKEN TANITILDI

Gazipaşa’da 18 uygulamasından zarar göreceğini düşünen vatandaşlarla ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı iptal davası açtı. Yargı süreci devam ederken Selinus yapılması planlanan ilk 5 yıldızlı otelin projesi de yerel basın aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Selinus sahilinde yapılması planlan otelle ilgili proje görseli akılları karıştırdı. İmar planı 4 kat izni verirken paylaşılan otel projesi 10 kattan oluşuyor.

OTEL, PROJEDE 10 KATLI

Green Park Oteller zincirinin sahibi Adil Üstündağ, Selinus sahilini de kapsayan Pazarcı Mahallesi’nin 18 uygulaması sürecinin tamamlanmasının ardından otelin temelini atacağını duyurdu. Toplam 122 bin metrekarelik arazide inşa edileceği duyurulan otel projesinin 2 bin yatak kapasiteli olacağı öne sürüldü. Otel projesiyle ilgili paylaşılan görsellerde inşa edilmek istenen yapının yaklaşık 8-10 kat yüksekliğinde olması dikkati çekiyor.

İMAR PLANI SELİNUS’TA 4 KATA İZİN VERİYOR

İnşaatını Alanya merkezli bir firmanın üstleneceği belirtilen otel projesiyle ilgili yapılan açıklamalarda yer alan ayrıntıların Selinus Sahili ile ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı ile çelişiyor. Otel projesinin 122 dekarlık alanda uygulanacağı belirtilirken, Selinus sahilinde 122 dekarlık tek bir parselin bulunmadığı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca hazırlanan imar planı en fazla 4 kat yapı izni veriyor. Ancak otel projesiyle ilgili kamuoyu ile paylaşılan görsellerde 8-10 katlı dev bir tesis yer alıyor.

“YANLIŞ BİLGİLENDİRMELER VAR”

Öte yandan Gazipaşa Belediyesi’nin 3 Aralık’taki Meclis Toplantısında konu hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Selinus sahili için 18 uygulaması işlemlerinin henüz tamamlanmadığını anımsatarak, “Bir otel projesi paylaşılıyor. 8-10 katlı denize sıfır bir bina. Oradaki plana göre kat yüksekliği dört. 8-10 katlı bina olamaz. Denizden kıyı kenar çizgisinden itibaren 50 metre yeşil alan var, arkasından yol var. Arkasından da bir 50 metre günübirlik var. Denizin dalgasına gelecek şekilde bir otel kimse yapamaz. Orda bir takım yanlış bilgilendirmeler var. Daha Pazarcı için kesinleşmiş bir durum yok. Önümüzdeki yıl içerisinde kesinleşir diye bekliyorum” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.