DOLAR 32,5259 0.11%
EURO 35,0474 -0.01%
ALTIN 2.435,800,00
BITCOIN 21010680,75%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gazipaşa’da sera sezonu öncesi sıkı denetim

Gazipaşa’da sera sezonu öncesi sıkı denetim

ABONE OL
12:10 - 16 Ağustos 2022 12:10
Gazipaşa’da sera sezonu öncesi sıkı denetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER:HASAN KAYA/ GAZİPAŞA

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, Gazipaşa’da bitki koruma ve bitki besleme satışı yapan bayileri denetledi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, sera sezonu öncesi denetimlerini sıklaştırdı. Dün Gazipaşa’ya gelen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, ilçe genelinde bitki koruma ve bitki besleme satışı yapan bayileri tek tek denetledi. Örtü altı sera üretimi ve açık alanda üretilen ürünler için kullanılan zirai ilaçlarla, bu ilaçların satışını yapan bayiler düzenli olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor. Gazipaşa’da yoğun bir zirai ilaç ve gübre kullanımı olduğunu ifade eden teknik personeller, gün boyu Gazipaşa’da kalarak bayileri tek tek denetledi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı öğrenildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “6968 sayılı zirai mücadele kanunu ve yine zirai ilaç satışı yapacak bayiler hakkındaki ilgili yönetmelikler kapsamında zirai ilaç bayilerimizi düzenli olarak denetliyoruz” dedi.

KÜPELEME ÇALIŞMASI YAPILDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler ise, Gazipaşa’da büyükbaş hayvanlarda küpeleme, evcil hayvanlarda aşılama çalışması yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Veteriner hekimlerimiz tarafından büyükbaş hayvanlarda küpeleme işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca evcil hayvanların da aşısı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çalışmalarımız merkez ve ilçelerde aralıksız olarak devam ediyor. Üreticilerimizin sorunsuz bir dönem geçirmesi en büyük temennimizdir” ifadeleri kullanıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.