DOLAR 32,5998 0.35%
EURO 34,8152 0.16%
ALTIN 2.509,661,03
BITCOIN 20924462,03%
Antalya
20°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
GAZİPAŞA’DA TARTIŞMALI OTEL PROJESİ

GAZİPAŞA’DA TARTIŞMALI OTEL PROJESİ

ABONE OL
09:50 - 8 Aralık 2020 09:50
GAZİPAŞA’DA TARTIŞMALI OTEL PROJESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın doğu komşusu, Antalya’nın en bakir ilçelerinden olan Gazipaşa’daki Selinus Sahili’ne 5 yıldızlı otel yapacağını söyleyen işadamı Adil Üstündağ’ın çelişkili ifadelerine MHP İlçe Başkanı Numan Terzi tepki gösterdi. Terzi, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı da uyardı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, ilçede halen devam eden 18 planlaması ve bu planlama neticesinde ilçemize yapılacak yatırımlar hakkında basın açıklaması yaptı.  18 Planlaması tamamlandıktan sonra Selinus Sahili’ne 5 yıldızlı otel yapacağı söylenen Adil Üstündağ isimli yatırımcının tutarsız beyanlarda bulunduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Terzi, 18 uygulamasının her gündeme geldiğinde ne hikmetse Adil Üstündağ isimli yatırımcının belediye başkanıyla çekilmiş bir fotoğraf karesinin basında yer almasını ise şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.

Üstündağ’ın tutarsız beyanlarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a bazı sorular yönelten Başkan Terzi, şunları söyledi: “Bu yatırımcının Gazipaşa’da yatırım yapacağına dair beyanları, geçmişten bu güne hiç irdelendi mi? Çünkü hatırladığım kadarıyla aynı kişinin bundan yaklaşık 1 yıl evvel ilçemize 13.000 kişilik tesisin yatırımını yapacağını konuşuyorduk ve nasıl olup olamayacağını tartışıyorduk. Geçen hafta yapılan bir açıklamada ise bu sayının 2000’e düştüğünü gördük. Her ne hikmetse bütün bunlar konuşulurken; Sayın Belediye Başkanı 18 planlamasının henüz bitmediğini ve devam eden bir süreç olduğunu ifade ediyor. Oysa yatırımcının beyanından ve basına yapılan açıklamalardan, sanki gelecek hafta inşaata başlanacakmış gibi bir izlenim ortaya çıkıyor.

Başka bir konu da projenin basında paylaşılan fotoğrafı! Yapılacak olan tesisin 8-10 katlı bir bina etrafında kümelenmiş küçük villalardan oluşuyor olması, akıllara imar sorunu getiriyor. O bölgede bildiğimiz kadarıyla imarda 4 kat sınırı var! Bu durum, Sayın Belediye Başkanımızın da dikkatini çekmiş olacak ki son basın açıklamasında dile getirdi ve düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.  Sayın Belediye Başkanı’na buradan soruyorum: Siz bu yatırımcının ilçemize ciddi anlamda bir yatırım yapacağına inanıyor musunuz? Yapacak olduğu projenin sunumunu sizinle paylaştı mı? Eğer bu paylaşımlar yapıldı ise siz geçmişte yapılmış olan ve yukarıda ifade ettiğimiz hususları kendisine aktardınız mı? Bütün bunları size neden soruyoruz; çünkü biz bu yatırımcının ilçemize bir yatırım planın olduğunu düşünmüyoruz! Yapılmaya çalışılan şey, Belediye Başkanı ile görüntü verip kamuoyunun güvenini almak ve altı doldurulmamış vaatlerle, elinde bulunan arazinin değerini kat be kat arttırmak! Eğer durum böyle olmasa, bundan 10 sene evvel çizilmiş bir proje ile -ki üzerinde düşünüldüğünü bile zannetmiyorum- insanların karşısına çıkıp kamuoyu ile paylaşım yapılmaz!

Sn. Başkanım! Siz, ilçemizin güvenoyunu alarak Belediye Başkanı oldunuz ve bizlerin, yani Gazipaşa halkının haklarını korumak ve gözetmekle mükellefsiniz! Sizin güvendiğiniz bir kişiye, Gazipaşa halkı da güvenecektir. Ancak bu yatırımcının, bütün halkımız huzurunda ayan beyan vermiş olduğu tutarsız açıklamalara rağmen sizin hâlâ ona kucak açmanız ve söylediklerinin arkasında durmanız, akıllara başka soruları getiriyor! Kapalı kapılar arkasında başka pazarlıklar mı dönüyor, diye sormadan geçemeyeceğim! Eğer durum böyle değilse, lütfen altı doldurulmamış vaatlere ve güven vermeyen kişilere pirim vermeyiniz! Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine müsaade etmeyiniz!

MHP İlçe Başkanı Numan Terzi

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.