DOLAR 34,9658 0.05%
EURO 36,7283 0%
ALTIN 2.994,650,66
BITCOIN 36355571.46902%
Antalya
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Gazipaşa’ya derin deniz deşarj projesinde sona GELİNDİ

Gazipaşa’ya derin deniz deşarj projesinde sona GELİNDİ

ABONE OL
13:32 - 21 Mayıs 2024 13:32
Gazipaşa’ya derin deniz deşarj projesinde sona GELİNDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Gazipaşa’da yapımına başladığı ve mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir sistemi kaldırabilecek kapasiteye sahip derin deniz deşarj hattının yüzde 90’ı tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gerçekleştirdiği imza töreni ile yaklaşık 10 ay önce kamuoyuna duyurulan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı projesinde sona gelindi. Maliyeti 100 milyon lira olan ve 2050 yılına kadar yetecek proje, günlük 40 bin metreküp arıtılmış suyu denize ulaştıracak. Proje, Gazipaşa’nın mevcut arıtma tesisinin 4 katı büyüklüğünde bir kapasiteyi kaldırabilecek şekilde planlandı.

Hat uzunluğu 2600 metre, deşarj derinliği ise 40 metre olan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattının devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmayla ilgili bilgi veren ASAT Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Murat Mert Otuzaltı, “Gazipaşa ilçemizdeki mevcut arıtma tesisimizden arıtılan sular halkımızın yüzme sularına deşarj olmaktaydı. Burada her ne kadar ileri sistemlerle arıtma yapsak da emniyet tedbiri almak adına Gazipaşa Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Projemizi hayata geçirdik. Derin deniz deşarj hattımızda 10 barlık bir basınca sahip borular kullandık. Dalga hareketlerinden etkilenmemesi, tekne çapalarına karşı korunması gibi önlemler için 1200 metre boyunca boruların tamamı deniz tabanına gömüldü. Böylelikle deniz eko sistemine zarar vermeyecek şekilde açığa kadar iletilmiş oldu” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP