DOLAR 32,4297 0.16%
EURO 35,6373 0.53%
ALTIN 2.323,210,19
BITCOIN 22961162,48%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Geleneksel Manavgat- Side Rahvan At Yarışları yapıldı

Geleneksel Manavgat- Side Rahvan At Yarışları yapıldı

ABONE OL
10:24 - 10 Ekim 2022 10:24
Geleneksel Manavgat- Side Rahvan At Yarışları yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Manavgat Belediyesi ve Manavgat Side Rahvan Atçılar Spor Kulübü tarafından Side’de gerçekleştirilen yarışlara 85 at katıldı.

Sporseverlerin ilgi gösterdiği yarışları, turistler de izledi. Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Ömer Kozan’da katıldı. 9 kategoride gerçekleştirilen yarışta, baş kategorisinde Kütahya bölgesinden Halil İbrahim Yılmaz’ın atı “Şimşek” birinci, Manisa’dan İbrahim Koşar’ın atı “Sakıncalı” ikinci ve Çorum’dan Ömer Faruk İlhan’ın atı “Asafhan” üçüncü oldu.

Yarışlarda, başaltı kategorisinde Konya’dan Mehmet Kavun, büyük ortada Denizli’den Halil İbrahim Sarpkaya, küçük ortada İzmir’den Mehmet Zeybek, destede Ankara’dan Ahat Teke, dörtlü tayda Afyon’dan Hüseyin Beşiktaş, üçlü tayda İzmir’den Murat Ergiden, ithal B’de Afyon’dan Mahmut Genelioğlu ve ithal A’da Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in atları birinci oldu.

Alanya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Ömer Kozan “Malumunuz üzere insanoğlunun en kadim ve en sadık dostu olan at, insanlık tarihinde ilk olarak Türkler tarafından ehlîleştirilmiş ve süreç içerisinde sosyal hayatın merkezine oturtmuşlardır. Tarihin ta ilk dönemlerinden beri Savaş hazırlığında, bayramlarda, düğünlerde ve daha nice kutlamalarda at yarışları önemli bir yer tutuyordu. Bu yüzden Kaşgarlı Mahmut Divan-ü Lugati’t-Türk’te “At Türkün kanadıdır” diyerek bunu en güzel biçimde ifade etmiştir. Çok eski bir ırk olan rahvan atlar, Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Türklerle birlikte gelen gerçek Türk atlarıdır. Orta Asya’dan göç hareketleriyle Anadolu’ya gelen rahvan atlar Selçuklu ve Osmanlılarca da korunarak günümüze kadar ulaşmıştır. Bu atlarla yapılan yarışlar düğün ve panayırların en gözde faaliyetlerinden biri haline gelmiş ve bu sayede asırlık bir gelenek günümüze kadar taşınmıştır” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.