DOLAR 32,3372 0.21%
EURO 35,1388 0.01%
ALTIN 2.294,250,75
BITCOIN 22872210,83%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Genel kurul öncesi faaliyetlerini anlattı

Genel kurul öncesi faaliyetlerini anlattı

ABONE OL
12:04 - 20 Aralık 2021 12:04
Genel kurul öncesi faaliyetlerini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 22. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirecek. Genel kurul, 5 Ocak 2022 günü saat 10.00’da belediye fuar alanında yapılacak. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, genel kurul öncesi yönetimi ile birlikte gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı. Sönmez, açıklamasında şunları söyledi:

SİCİL İŞLEMLERİNİ GAZİPAŞA’YA GETİRDİK

2019 Mart ayından itibaren bir önceki yönetimin sahip çıkamadığı sicil işlemlerini söz verdiğimiz gibi tekrar odamız bünyesinde yapılmasını sağladık. Üyelerimizin sicil işlemleri halen odamızda yapılmaktadır. Talep yoğunluğu doğrultusunda haftada bir gün olan sicil işlemlerini 2-3 güne çıkartacağız. 2019 yılı Nisan ayında alışverişlerin yerel esnaftan yapılması yönünde afişler yaptırarak ilçemizin yedi ayrı noktasına astık. Bu hassas konuda gerek sosyal medyada gerekse ilçemizde faaliyet gösteren yerel gazetelerde zaman zaman paylaşımlar yaparak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. 2019 Haziran ayında TEB Mahmutlar Şubesi ile anlaşarak kefilsiz, ipoteksiz 50 bin liraya kadar esnaflarımızın kredi kullanımlarına olanak sağladık. 2019 yılı Ekim ayında pazarcı esnaflarımızın sorunlarını dinlemek üzere, Belediye Kültür Merkezi’nde belediye başkanımız ile esnaflarımızı bir araya getirerek sorunlarının dinlenmesini sağladık. Yine bu ayda tüm Gazipaşa esnaf ve sanatkârlarımız için fuar alanında ‘Esnafta Birlik, Kaynaşma ve Sorunlarını İlçe Yöneticilerine Aktarma’ kahvaltı programını düzenledik. 2019 yılı Kasım ayında esnaflarımızdan imza toplayarak zincir marketlerin ilçemize açılmaması hususunda yetkili mercilere müracaatta bulunduk. Yine bu hassas konuda zincir marketlerin takibini yaparak yasal olmayan hususlarda girişimlerde bulunup konunun takipçisi olduğumuzu gösterdik.

ESNAFLARIMIZIN HAKLARINI KORUDUK

2020 yılı şubat ayında devraldığımız 2018 yılından bu yana hassas bir konu olan seyyar satıcıların ve kayıt dışı çalışanların takibini sürekli yaparak esnaflarımızın haklarını koruma yolunda önemli girişimlerde bulunduk. 2020 yılı Mart ayında Covid-19 salgını sebebiyle kısıtlama getirilen işyerlerinin açma kapatma saatleri, odamızın girişimleri neticesinde yetkili mercilerden idari izin alınarak, açma kapama saatlerinde kolaylık sağladık. Kısıtlamaların devam ettiği pandemi günlerinde işlerini tamamlamaları gereken sanayi esnaflarımız için yetkili mercilerden gerekli idari izinleri aldık. Sanayi esnaflarımızdan gelen benzeri talepleri görev süremiz boyunca anında değerlendirerek, yetkili mercilere iletip sorunların çözümü konusunda çaba sarf ettik. Covid-19 salgın sürecinde basit usullü vergilendirmeye tabi olan, defterleri odamız tarafından tutulan esnaf ve sanatkârlarımızın 1 yıllık muhasebe ücretlerini almadık. 2020 Mayıs ayında uzun süreli işyerleri kapanan esnaflarımıza 258 adet gıda paketi hazırlatarak bizzat oda yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birebir esnaflarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. (258 adet gıda paketinin 50 adedi Antalya Birlik tarafından gönderilmiş olup, 208 adedi odanın bütçesine dokunulmadan oda yönetimi arkadaşların katkıları ile sağlanmıştır.) 2021 yılı Nisan ayında odamıza dezenfekte makinası alınarak tüm üyelerimizin işyerleri ilaçlanmış; bu süreçten itibaren üyelerimizin istekleri doğrultusunda sürekli odamız tarafından ilaçlama ve dezenfekte yapılmış ve halen bu hizmet esnaflarımızın talepleri doğrultusunda devam etmektedir.

BORCU ÖDEDİK, ARTIYA GEÇTİK

Görevde bulunduğumuz süre içerisinde sağlık sorunları nedeniyle işyerinde faaliyet gösteremeyen üyelerimize raporlarını ibraz etmeleri halinde 3 ile 5 bin lira arası toplamda 50 bin lira nakdi yardım yapılmıştır. Bu sosyal hizmetimiz göreve devam ettiğimiz sürece yapılmaya devam edecektir. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde önceki yönetimden kalan 117 bin lira borcu kapatarak, kendi dönemimizde emekliye ayrılan 3 personelimizin toplamda kıdem tazminatı hakları olan 240 bin lirayı yine üyelerimize sağlık sorunları veya benzeri durumlarda yapılan nakdi yardım bedeli olan toplamda 50 bin lirayı ödemiş bulunmaktayız. Ayrıca görevde olduğumuz süreç içerisinde toplamda 407 bin lira odamızı artıya geçirdiğimiz gibi kasamızda da yaklaşık 75-100 bin lira nakit ile kongreye gitmeyi hedefliyoruz. İlçemiz esnaflarının sattığı ürünlerin fahiş fiyat artışına maruz kaldığı bilinmekte ki tarafımıza iletilen şikâyetlerin çözümü için görüşlerimizi üst birliklerimize rapor halinde sunduk.

YAPTIK, YİNE YAPARIZ

2 Aralık 2021 tarihinde İlçe Kaymakamımız Sayın Orhan Altun Bey ile sanayi esnafımızı buluşturduk. Esnafımızın çözülmesi gereken 11 maddelik sorunları ile ilgili talep dilekçemizi kaymakamlık makamına ilettik. 2021 Aralık ayı içerisinde kaymakamlık, belediye ve ilçe emniyet müdürlüğümüz ile fuar alanının güvenliği konusunda bir görüşme gerçekleştirdik. Girişimlerimiz sonucunda ilçe emniyet müdürlüğü ile belediye, giyim ve Cuma pazarlarının yapılacağı günlerin gecesinde fuar alanında hırsızlık vakalarına karşı gerekli olan güvenlik önlemlerini alacaklar. Kaymakamlığımıza, belediyeye ve ilçe emniyet müdürlüğüne teşekkür ederiz. Şeffaf, herkese eşit ve hassas bir yönetim anlayışı ile sorunları dinleyerek ivedi bir şekilde çözüm odaklı yaklaşımla ve en önemlisi de hakkaniyetli bir yönetim sergiledik.”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.