DOLAR 32,6087 0.38%
EURO 34,7720 0.03%
ALTIN 2.496,520,50
BITCOIN 20223970,90%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gökbel ambargosu Alanya’da CHP’yi ikiye böldü

Gökbel ambargosu Alanya’da CHP’yi ikiye böldü

ABONE OL
23:29 - 16 Temmuz 2022 23:29
Gökbel ambargosu Alanya’da CHP’yi ikiye böldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi’nce bu yıl 16’ncısı düzenlenen Gökbel Yağlı Güreşleri’ne Ak Parti’nin eski Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımının, Gökbel Güreş Komitesi tarafından uygun bulunmadığının açıklanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyürken, Gelecek Partisi, CHP ve İyi Parti’nin ilçe teşkilatları festivale katılmama kararı almıştı.

Ancak sabah saatlerinde Gökbel’e gitmeyeceklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, akşam saatlerinde bu sözünden döndü ve yarın Gökbel’e gideceğini açıkladı. CHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Hancı ile birlikte Gökbel’e gitme kararı alan Coşkun Karadağ’ın aksine yönetimden hiç kimsenin Gökbel’e gitmeyeceği, mahalle başkanlarının da bu karara katıldıkları ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde açıklama yapan Coşkun Karadağ, Alanya Belediyesi ile MHP Alanya İlçe Teşkilatı’nın Ak Parti hükümetinin eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na yaptığı tavrın tasvip edilemeyeceğini söyledi.

“Gökbel Yaylası Yağlı Güreş Şenlikleri hiçbir siyasi partinin etkinliği olamaz” diyen Başkan Karadağ, ‘’Başbakanlık yapmış bir siyasi partinin genel başkanına yapılan bu olay hiçbir zaman kabul edilemez. Bütün gelişmeleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ilettik. Kendisinin güreşlere katılıp katılmayacağı henüz belli değil. Antalya’dan gelecek olan haberi olumlu ya da olumsuz paylaşacağım. Ancak arkadaşlarımın genel görüşü boykot yönünde, ben de arkadaşlarımın bu fikrine katılıyorum’’ dedi. Başkan Karadağ, bu olayın sadece festivallerle de sınırlı kalmayacağını bundan sonra ikili ilişkilerini de gözden geçireceklerini sözlerine ekledi.

Ancak Karadağ, saat 22.30’da fikrini değiştirdi ve Gökbel Güreşleri’ne katılacaklarını bildirdi.

Sabah başka, akşam başka konuşan Karadağ, şunları söyledi:

“Gökbel şenlikleri ile ilgili düşünce ve tavırlarımızı sabah saat 9.30 da paylaşmıştım. Başbakanlık yapmış bir siyasi parti başkanına yapılanlar kesinlikle kabul edilemez. Gökbel’in hiçbir siyasi partinin etkinlik alanı olmadığını, tüm Alanya’nın ortak değeri olduğunu ve halka mal olmuş bir ata sporunun yaşatma ve gelecek nesillere aktarılacak bir kültürel etkinlik olduğunu paylaşmış idim. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Muhittin Böcek, Kırkpınar Başpehlivanı ve diğer güreşçiler ile bu ata sporunun yaşatılması amacı ile etkinliklere katılacağını beyan etti. CHP İl Başkanı Sn. Nuri Cengiz ve Gençlik Kolları il Başkanı ile il yöneticilerinin, milletvekillerinin müsait olanlarının etkinliğe katılacaklarını ilettiler. Bizlerin de görevi partimizin her ortamda temsiliyetini sağlamak olmalıdır. Tüm arkadaşlarımın düşüncelerine saygılıyız. Gökbel tüm ulusumuzun ve Alanya halkınındır.”

Karadağ bu açıklamayı yaparken, CHP İlçe Teşkilatı’nda Karadağ ve Hancı dışında hiçbir yönetim kurulu üyesinin Gökbel’e katılmama kararı aldıkları, mahalle başkanlarının da bu boykota katılacakları öğrenildi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.