DOLAR 32,5895 0.3%
EURO 34,7670 -0.03%
ALTIN 2.488,500,18
BITCOIN 20562793,37%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Göktepe, hükümete seslendi!

Göktepe, hükümete seslendi!

ABONE OL
10:22 - 13 Aralık 2021 10:22
Göktepe, hükümete seslendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Üreticilerin artan girdi maliyetleri altında zorlandığını vurgulayan Göktepe, hükümete seslendi. Kredilerin 1 yıl faizsiz olarak ertelenmesini ve Tarım Bağ-Kur priminin 700 TL’ye çekilmesini talep eden Göktepe, üreticiler için girdi ürünlerinin satılacağı ya da çiftçilerden ürün satın alınacak tanzim satış uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, üreticilerin tüm girdilerinin satılacağı tanzim satış uygulaması istedi. Alanya’da tarım yapmanın çok zor olduğunu vurgulayan Göktepe, artan girdi maliyetleri konusunda ancak çağrıda bulunabildiklerini açıkladı. Hükümetin girdi maliyetleri konusunda harekete geçmesini isteyen Göktepe, üreticinin Tarım Kredi Kooperatifleri’nden temin ettiği girdiler ile diğer bayilerde satılanlar arasında bir fiyat farklılığı olmadığını söyledi. Geçmişte artan sebze ve meyve fiyatları konusunda hükümetin vatandaşı rahatlatmak için tanzim satış uygulamasını hayata geçirdiğini hatırlatan Göktepe, aynı uygulamanın üreticilerin girdilerini karşılamak için de uygulanmasını istedi.

Alanya’da tarım yapmanın daha da zor olduğunu tekrarlayan Göktepe, “Bölgemizde tarım deseni 100 tane. Bu ürünler aile ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Girdi maliyetlerinde şu an yapabilecek hiçbir şey yok. Biz ancak çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda mutlaka hükümetin el değmeli. Serbest piyasa diye bırakıp sonra belli bir noktaya gelince rekoltede düşüş olur. Dönüm başına kullandığımız gübreyi, köklendiriciyi yarıya düşürebiliriz ama bu defa rekoltede düşüş yaşanır. Önceki dönemlerde tüketiciler için sebze ve meyve üzerine tanzim satış yapıldı. Bu defa girdi maliyetleri için devletimizin üreticilere tanzim satış uygulamasını uygulamalarını istiyoruz. Bu tanzim satış uygulamasında üretici için girdi olan her şey satılmalı. Bu uygulama üreticiden ürün almak şeklinde de olabilir” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nde satılan ürünlerin serbest piyasa ile aynı olduğunu aktaran Göktepe, “Hatta bazen ürün bulamıyorsunuz. Tarım Kredi Kooperatifi’nin ilaç, naylon, plastik örtü, kömür, mazot veriyorlar ama bu noktada üreticiye girdi temin eden diğer bayilerden farkı yok. Bu noktada devlet müdahale etmeli. Girdi maliyetleri ne kadar yüksek olursa olsun bizim ürünümüz para kazandırsın. Biz yine bu girdi maliyetlerinin üstünden geliriz. Yine üretiriz. Yeter ki destek verilsin” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.