DOLAR 32,3305 0.24%
EURO 35,0657 -0.21%
ALTIN 2.281,690,20
BITCOIN 22849361,61%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
GÖKTEPE’DEN TAM KAPANMA İSYANI!

GÖKTEPE’DEN TAM KAPANMA İSYANI!

ABONE OL
11:39 - 3 Mayıs 2021 11:39
GÖKTEPE’DEN TAM KAPANMA İSYANI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Tam kapanma kapsamında alınan tedbirler nedeniyle pazaryerlerinin kapalı olmasından dolayı ürünlerin fiyatlarında ciddi düşük yaşandığını belirtti.

Pazaryerlerinin en azından haftada bir gün açık olması gerektiğini vurgulayan Göktepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tam kapanma hususunda alınan tedbirler arasında pazar yerlerinin  3 hafta kapalı olması üreticilerimizi; havanın tam olarak ısınması nedeniyle hem sebzelerde hem de mevsimlik meyvelerin yoğun olduğu bugünlerde il dışından gelen tüccarların halde ürünlerimize talip olmaması nedeniyle ürünlerimiz bugünlerde ciddi fiyat düşüşü yaşamaktadır . İlerleyen zamanlarda ise haldeki komisyoncularımız tarafından da üreticilerimize ürün getirmeyin diye uyarılar alacağımızdan eminiz. Sayın valimiz Antalya için, değerli devlet büyüklerimiz ise, ülke genelini kapsayacak şekilde alacakları bir kararla pazar yerlerimizi haftanın bir gününde halkımıza açmaları yerinde olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu şekilde yapılacak olan bir uygulama ile hem dar gelirli vatandaşların sebze ve meyveye daha ucuza ulaşmış olacağını hem de kapalı alanda çok daha riskli olan Covid 19’un bulaşma riskinden kurtulacağını ifade eden Göktepe, “Zaman çok uzun olduğu için bu tür bir uygulama yapılmaz ise üreticilerimiz ürünlerini satamayınca sökmek durumunda kalacaklar önümüzdeki günlerde turizm sezonu için sebze başta olmak üzere gıda temininde zorluk yaşayacağız. Antalya il koordinasyon kurulu olarak öncesinde yapmış olduğumuz talep doğrultusunda ülke genelinde pazar yerleri kurallara uyarak açılması hem üreticilerimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Üreticilerimiz adına devlet büyüklerimizden ricamızdır” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.