DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20696203,92%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Gündoğmuş tahliye ediliyor

Gündoğmuş tahliye ediliyor

ABONE OL
17:37 - 2 Ağustos 2021 17:37
Gündoğmuş tahliye ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gündoğmuş’ta giderek büyüyen ve hala kontrol altına alınamayan orman yangını uzak mahallelerden sonra merkeze ulaştı. Gündoğmuş şehir merkezine yaklaşan yangından dolayı tahliye kararı alındı.

Önceki gün Narağacı, Çayırözü, Ümitli, dün Senir ve Karaisalı mahallelerinin boşaltılmasının ardından an itibari ile merkezin de boşaltılmaya başlandığı öğrenildi. Orman yangınının bir türlü kontrol altına alınamadığı Alanya’nın kuzey komşusu Gündoğmuş ilçesinde tahliye kararı alındı. 2 bin 100 nüfuslu ilçede kadınlar, yaşlılar ve çocuklar güvenli bölgelere sevk edilecekler.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için tedbir amaçlı ilçenin boşaltılmasına yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede görev yapan jandarma ve polis ekipleri de tahliyelerin hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyor. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılıyor. İlçede yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay, AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar da ekipmanlarını topladı. İlçe merkezine doğru ilerleyen alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kontrol altına alınan bazı bölgelerde ise soğutma çalışması başlatıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.