DOLAR 32,6046 0.39%
EURO 34,8214 0.24%
ALTIN 2.503,060,76
BITCOIN 21056845,71%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
HASTANE SKANDALINA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

HASTANE SKANDALINA DİSİPLİN SORUŞTURMASI

ABONE OL
07:59 - 15 Ocak 2021 07:59
HASTANE SKANDALINA DİSİPLİN SORUŞTURMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Pandemi sürecinde Türkiye’nin en çalışkan hastanelerinden biri olarak gösterilen Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 Ocak Perşembe günü yaşanan olayda, dışarıdan hastanenin Covid servisine sokulan bir güzellik uzmanı, bir grup kadın sağlık çalışanına kozmetik bakım yaparken görüntülenmiş, bakım yapılırken hastanenin imkanlarının ve alet edevatlarının kullanıldığı ileri sürülmüştü.

Bu görüntülerin dün www.buyukalanya.com’da yer almasının ardından konu hakkında açıklama yapan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, konudan haberdar olduklarını, bu olayın kabul edilemez olduğunu ve hemen disiplin sürecinin başlatıldığını kaydetti. Korona ile mücadelede örnek bir kurum olan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Covid servisinde yaşanan bu olay ise hem kamuoyunda hem de hastane içerisinde tepkiyle karşılandı.

Öte yandan sağlık personeli tarafından hastaneye sokularak bir grup kadın sağlık çalışanına kozmetik bakım yapan genç kız ise Kutay Media A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kutay’ı telefonla arayarak, yaptıklarının hata olduğunu, o an orada bulunmaması gerektiğini, yaptıklarından dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek bahse konu haberin yayından kaldırılmasını talep etti ancak Alper Kutay bu teklifi geri çevirdi.

Bu arada dışarıdan hastaneye sokulan, yan tarafta entübe olmuş hastaların tedavi olduğu Covid servisinin bir odasında kozmetik bakım yaptıran kadın sağlık çalışanlarından biri mahkemeye başvurdu ve habere erişim yasağı getirilmesini talep etti. Kozmetik bakım yaptıran diğer kadın personellerin, Başhekim Lakadamyalı’nın ve hastaneye sokularak kozmetik bakım yapan genç kız olayı doğrularken mahkemeye başvurulup habere erişim yasağı getirilmesi ise dikkat çekti. İlk haber, mahkemenin erişim yasağı nedeniyle geçici olarak kaldırıldı ancak Kutay Media A.Ş. avukatları bugün itiraz için gerekli hazırlıklarını tamamladı.

Bu görüntülerin dün www.buyukalanya.com’da yer almasının ardından konu hakkında açıklama yapan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, konudan haberdar olduklarını, bu olayın kabul edilemez olduğunu ve hemen disiplin sürecinin başlatıldığını kaydetti. Haberi kamuoyuna duyuran gazeteci Alper Kutay ise haberinin arkasında olduğunu, disiplin soruşturması tamamlanıncaya dek konuyu takip edeceklerini ve Sağlık Bakanlığı’nın konuya yaklaşımını da merakla beklediklerini ifade etti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.