DOLAR 32,3840 0.16%
EURO 34,9699 -0.32%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 22790841,35%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Hepsi bir oldu ama Arıkan’ı yenemediler

Hepsi bir oldu ama Arıkan’ı yenemediler

ABONE OL
18:55 - 27 Kasım 2022 18:55
Hepsi bir oldu ama Arıkan’ı yenemediler
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı kongresinde kazanan isim, mevcut Başkan Alper Arıkan oldu.

Hilmi Er ile yarışan Alper Arıkan, sandıkların açılmasının ardından 222 oy alırken, rakibi Hilmi Er ise 186 oy alabildi. Alper Arıkan böylece 2. kez seçilmiş ilçe başkanı olarak 2024 yerel seçimlerine katılacak.

Öte yandan kongreye sayılı saatler kala Hilmi Ere kurucu ilçe başkanı Yücel Apaydın başta olmak üzere CHP ilçe teşkilatının önemli kademeleri ve kurucu ilçe başkanı Yücel Apaydın’ın listesindeki tüm yönetim kurulu üyelerinin, başkan adayları Hüseyin Karakulak ve Süleyman Kaya ile Hasan Basar gibi bazı meclis üyelerinin destek vermesine rağmen Alper Arıkan kongreden zaferle ayrıldı.

İyi Parti Alanya kurucusu Yücel Apaydın’ın aday olmayacağını açıkladığı, Hüseyin Karakulak’ın da Hilmi Er’i destekleyeceğini bildirerek adaylıktan çekildiği kongrede mevcut başkan Alper Arıkan ve Hilmi Er, İyi Parti’nin Alanya İlçe Başkanı olmak için bugün, Alanya Kültür Merkezi’nde yapılan yoğun delege katılımıyla gerçekleşti.

Daha önce adaylığını açıklayan Süleyman Kaya’nın ise kongre salonunda aday olmadığı ortaya çıktı. Saat 11.00’de başlayan kongrede Arıkan ve Er’in ortak kararı ile divan oluşturuldu. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından faaliyet raporu okunup onaylandı.

Sırasıyla Hilmi Er ve Alper Arıkan’ın konuşmalarının ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunmasının ardından divan kuruluna listeler sunuldu. Listelerinin İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından incelenip onaylanması ile oy verme işlemine geçildi.

Yapılan İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın 2. Olağan Kongresi oy verme işlemi saat 17.00 tamamlandı. Açılan sandıklardan çıkan sonuca göre kazanan Alper Arıkan oldu.

ALPER ARIKAN’IN LİSTESİ

Ali Namal, Ali Taşlı, Banu Özel Tutğaç, Batuhan Filiz, Bedia Hakenkruger, Durali Özer, Emrah Yeşilkaya, Ender Temiz, Erdoğan Toklu, Fatih Uyar, Feza Akay, Gökçen Kayakıran, Gülcan Oylumlu, Gülten İnce Doğan, Gürsel Kıldan, İbrahim Çelik, Kemal Kahya, Kemal Sertgöz, Mehmet Barcın, Mesut Tekin, Murat Tan, Mustafa Arık, Nadir Kandemir ve Nurettin Babaoğlu.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.