DOLAR 32,4749 0.07%
EURO 34,8592 0.28%
ALTIN 2.477,270,62
BITCOIN 2010509-3,11%
Antalya
19°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
HÜSEYİN SARICA’DAN ESNAFA DESTEK

HÜSEYİN SARICA’DAN ESNAFA DESTEK

ABONE OL
14:26 - 1 Ekim 2020 14:26
HÜSEYİN SARICA’DAN ESNAFA DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Alanya’da 120 bin icra dosyası bulunduğunu açıklayarak, zor durumda olan esnafın bütün borçlarının faizsiz olarak gelecek yıla ertelenmesini istedi.

Parti binasında açıklamalarda bulunan Sarıca, sözlerine Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınayarak başladı. Azerbaycan’ın Ermenistan’ı bozguna uğratmasını takdir ettiklerini belirten Sarıca, “Türkiye olarak can Azerbaycan’ın her zaman yanında olduk ve şimdi de yanındayız. Durup dururken Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasına akıl sır erdiremeyen olabilir. Biliyoruz bunun arkasında Büyük Ortadoğu Projesi ve Büyük İsrail Projesi var. İsrail’in hemen yanı başındaki ülkelerin birbirleri ile çatışması ve kendi içlerinde üçe, dörde bölünmesini istemesi en büyük hedefi. Böyle bir durumda ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı halk olarak son derece duyarlı olmalıyız. Onlara karşı bu savaştan dolayı tavrımız asla değişmemeli” dedi.

Turizmi sezonunun yüzde 20 dolulukla hizmet verdiğini hatırlatan Sarıca, “Bundan dolayı Alanya’mızda 40 binin üzerinde işsiz var. Esnafın durumu hiç iç açıcı değil. Piyasa çok kötü. Diğer taraftan Alanya’da 120 bin icra dosyası var. Bunun büyük çoğunluğu problemli dosyalar. Bu böyle gitmez. Zor durumda olan esnafımızın bütün borçları faizsiz olarak gelecek yıla ertelensin. Önümüzdeki yıl itibarıyla bu borçlar uzun süreli faizsiz ertelensin istiyoruz. Aksi takdirde zor durumda olan esnafımızın ayakta durması söz konusu değil” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da seslenen Sarıca, “Daha önce maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz diyerek adeta milletle dalga geçen sayın bakan, keşke maaşı dolarla alsak. Dolar o zaman istediği kadar artsın. O zaman biz de millet olarak önemsemeyiz. Bugünlerde ‘Dolar kurunun yükselmesi benim için hiç önemli değil’ demek bu milletle alay etmektir” ifadelerini kullandı

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.