DOLAR 32,5991 0.26%
EURO 34,8060 0.4%
ALTIN 2.402,09-1,25
BITCOIN 21581880,29%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İSA KÜÇÜLMEZ’İN MEZARI AÇILDI

İSA KÜÇÜLMEZ’İN MEZARI AÇILDI

ABONE OL
16:41 - 16 Temmuz 2020 16:41
İSA KÜÇÜLMEZ’İN MEZARI AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kestel’in eski belediye başkanlarından İsa Küçülmez’in mezarı 18 yıl sonra açıldı.

 

23 Eylül 2002 tarihinde Konya-Ankara yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren, Kestel’in eski belediye başkanlarından İsa Küçülmez’in mezarı soy ağacı davası nedeniyle 18 yıl sonra açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre İ.A.B.’nin Alman vatandaşı olan annesi C.B. ile merhum Küçülmez’in 1986 yılından itibaren 15 yıllık bir ilişkileri oldu. Merhum Küçülmez ile C.B’nin ilişkileri sırasında acı olay gerçekleşti ve Küçülmez trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından iddiaya göre C.B. 2.5 aylık hamile olduğunu öğrendi ve kızı İ.A.B.’yi dünyaya getirdi. Yıllar sonra İ.A.B., İsa Küçülmez’in soy adını alabilmek için soy ağacı davası açtı. 2. Aile Mahkemesi’nde 25 Haziran 2020 tarihinde görülen beşinci duruşmada mahkeme heyeti mezarın açılmasına karar vermişti. Daha önce de gündeme gelen mezar açma konusu davalı ve davacı tarafın anlaşması üzerine iptal edilmişti.

BAŞKAN KÜÇÜLMEZ’İN EŞİ VE KIZININ AVUKATI KONUŞTU

İsa Küçülmez’in eşi Hüsniye Küçülmez ve kızı Ayben Küçülmez Çolak’ın Avukatı Mehmet Aşıkoğlu, kabrin açılması ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada; “İsa Küçülmez’in mezarının açılmasına sebep olan davada biz davalı yan olan Hüsniye Küçülmez ve Ayben Çolak vekilleri olarak söz konusu fethi kabir işlemine üzülerek fiilen iştirak etmek durumunda kaldık. Davacı taraf söz konusu davayı açarak merhum İsa Küçülmez’in mezarının açılması talebinde bulunmuştur. Biz davalı yan olan Hüsniye Küçülmez ve Ayben Çolak vekilleri olarak, merhum İsa Küçülmez’in anısına saygıdan dolayı İsa Küçülmez’in mezarının açılmasını hiçbir aşamada istemedik. Ki mezarın açılmaması için kanunen gerekli her yolu denememize ve bu konuda talepte bulunmamıza rağmen, davacı yanın ısrarlı talebi ve mahkemenin takdiri neticesinde mezarın açılmasına karar verilmiştir. Bu aşamada Davanın sıhhati açısından başkaca bir açıklama yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.