DOLAR 32,3888 0.15%
EURO 35,4340 0.23%
ALTIN 2.322,080,14
BITCOIN 22890762,41%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE BİR TEPKİ DE KARADAĞ’DAN

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE BİR TEPKİ DE KARADAĞ’DAN

ABONE OL
15:36 - 24 Mart 2021 15:36
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE BİR TEPKİ DE KARADAĞ’DAN
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’da eşini öldüren Besat Doğan’ın adliye girişinde ‘Adamsın’ denilerek tezahüratla karşılanmasına tepki gösterdi.

Konuşmasına önce ekonomiye değinerek başlayan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaların vatandaşları endişelendirdiğini söyledi. Karadağ, “20 ay içinde Merkez Bankası’nda Murat Çetinkaya ile başlayan değişim son günlerde Şahap Kavcıoğlu ile sürdü. 5.29’dan başlayan dolar kuru 5.30’a kadar çıktı. 20 ay içerisinde arada 3 TL kayıp oluştu. Bu da TL’nin değerinin yüzde 60 kaybolması demek. Yani bizim geçim standartlarımızın yüzde 60 daha düşmesi demek. Bu düşüş tüm ülkemizi etkiliyor” dedi.

Ülkenin bir kırılma noktasına doğru gitmekte olduğunu vurgulayan Karadağ, “Turizm başlamak üzere. Tarım birçok sorunlarıyla beraber devam ediyor. Turizmin pandemi şartları içerisinde sezonu nasıl açacağı esnaf ve yatırımcılar çok büyük endişe kaynağı” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını ve Andımız’ın okullarda okutulmamasını eleştirerek iktidarın ülkeyi yönetemediğinin altını çizen Karadağ, halkın önüne mutlaka sandığın konulması gerektiğini söyledi. Karadağ, “AK Parti’nin kongresi yapılıyor. Televizyonları açtığımız zaman karşımıza korkunç görüntüler çıkıyor. Şu an için yaşamımızı etkileyen en büyük tehlikelerden birisi hiçbir tedbir almadan tüm ülkeden birçok insanı kongreye toplayarak pandemiye davetiye çıkartmak. Bu durum halkımızın korona virüse biraz daha yakalanmasına sebep olacak. Bence bu doğru bir kongre yaklaşımı değil” ifadelerini kullandı.

Alanya’da hafta sonu eşi Rabia Doğan’ın öldürmesinin ardından adliyeye sevk edilirken Besat Doğan’ı över şekilde tezahürat yapılması hakkındaki düşünceleri de sorulan Karadağ, “Vehamet. İstanbul Sözleşmesi’nin reddinden güç alan birtakım kişilerin haykırışı bence bunun cesareti. Bir can alan kişiyi alkışlamak ne demek? Bir can alan kişiye adamsın demek kabul edilebilir bir şey değil. Bunun gerekçesi, toplumumuz yanlış yönlendiriliyor. Sen İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarsan o gücü o insanlar kendinde bularak o lafları sarf etmeye kalkar” dedi. Toplantıda partiye yeni katılanlara rozetleri takılırken, ilçe teşkilatına katkılarından dolayı eski ilçe başkanlarından Haşim Yetkin’e de plaket takdim edildi. Toplantı sonunda ise yönetim kurulu üyesi Halime Ceylan Dim’e pasta sürprizi yapıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.