DOLAR 32,5669 0.08%
EURO 35,0127 0.47%
ALTIN 2.430,130,30
BITCOIN 2095457-3,80%
Antalya
25°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İŞTE ALANYA BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALINAN KARARLAR!

İŞTE ALANYA BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALINAN KARARLAR!

ABONE OL
11:45 - 1 Eylül 2020 11:45
İŞTE ALANYA BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALINAN KARARLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Meclisi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in raporlu olması nedeniyle meclise Kerim Aydoğan başkanlık etti. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan meclise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubundan, Tunahan Kasapoğlu, Fevzi Alaaddinoğlu, Emine Çalış, AK Parti grubundan Mehmet Şenli, İYİ Parti grubundan Didem Dim Özaltın, Hasan Can Kamburoğlu, Hacı Mevlüt Zavlak, Hasan Basar mazeret bildirerek katılmadı. CHP grup sözcüsü Erkan Demirci, “Covid-19 testi pozitif çıkan herkese geçmiş olsun diliyorum. Son dönemde çemberin iyice daraldığını ve bu virüsün çevremizde, yakınlarımızda da görüldüğüne şahit oluyoruz. Vatandaşımıza sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına daha çok uyulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Ayrıca Menderes Türel döneminde hizmete açılan Aysultan Kadınlar Plajı bakanlık tarafından bir vakıfa kiralandı. Bu konuda da Antalya büyükşehir Belediyesi’nin bit talebi vardı ancak hiçbir yanıt verilmedi. Önceliğin yerel belediyelere verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bakanlığın bu konudaki kararını yeniden gözden geçirmesini istiyoruz” dedi. Demirci ayrıca, Payallar Mahallesi’nin kuzey kısmında 18’i bitmiş bölgelerde park talebi olduğunu da söyleyerek, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bir ihtiyaç analizi yaparak, uygun alan varsa değerlendirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ise, bölgede gerekli çalışmaları yaparak bir rapor hazırlayacaklarını aktardı.

“TÜM HASTALARA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM”

İYİ Parti Grup Sözcüsü Fikret Arık ise, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve İYİ Parti Meclis Üyesi Didem Dim Özaltın başta olmak üzere korona virüs testi pozitif çıkan tüm hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

“BİLİYORUZ SIKILIK AMA BİRAZ DAHA SABIR”

AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise, tüm zabıtaların Zabıta Haftası’nı kutladı. Ayrıca Kiriş, “Alanya halkına bir mesajı tekrar etmek istiyoruz. Biliyoruz sıkıldık ama hastalık sayısında kontrol edilebilir bir artış yaşıyoruz hala. Hayatımızda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını es geçmeyelim, kurallara uyalım” dedi.

“BAŞKAN YÜCEL’İN DURUMU İYİ’

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, meclis öncesi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüştüğünü belirterek, “Başkan beyin sağlık durumu gayet iyi. Allah acil şifalar versin, bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz. Bununla beraber testi pozitif çıkan tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. 2020-21 yılı eğitim öğretim dönemi başladı. Çocuklarımızın okullarına kavuşabilmesini ve sağlıkla, mutlulukla bir dönem geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

“BU HASTALIĞI DIŞARIDAN BİRİ GELİP DÜZELTMEYECEK”

Meclis Başkan Vekili Kerim Aydoğan ise, Korona virüs testi pozitif çıkan tüm hastalara acil şifalar diledi. Aydoğan ayrıca, “Temenni ediyoruz ki Covid-19 sürecinde daha tedbirli daha dikkatli olabilirsek bu süreci daha kolay atlatabiliriz. Bunu dışarıdan birisi gelip düzeltmeyecek, bizlerin çaba harcaması gerekiyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi. Alanya Belediye Meclisi’nin bugünkü gündeminde Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun kararları ve İmarla ilgili olarak Plan ve Proje Müdürlüğü’nden gelen talepler görüşüldü.

 

ALANYA BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISININ TÜM DETAYLARI BU AKŞAM 18.00’DE BÜYÜK ALANYA TV ANA HABER’DE.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.