DOLAR 32,3748 0.17%
EURO 35,0083 -0.23%
ALTIN 2.324,820,24
BITCOIN 2257475-1,12%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İŞTE ALANYA’DAKİ BERBERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

İŞTE ALANYA’DAKİ BERBERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

ABONE OL
08:54 - 6 Mayıs 2020 08:54
İŞTE ALANYA’DAKİ BERBERLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

AVM ve kuaförlerin yeni mesai saatleri hakkında kulis bilgileri ortaya çıkmaya başladı. İçişleri, Sağlık ve Ticaret Bakanlıklarının yetkililerinin bir araya gelip çalışma saatlerinden uyulacak kurallara kadar birçok kriter belirleyeceği, sabah 8’den akşam 11’e kadar çalışma olmayacağı öğrenildi.

Kuralların henüz belli olmadığı belirtilirken, “İçişleri, Sağlık ve Ticaret Bakanlıklarının bürokratları bir araya gelecek ve çalışma saatlerinden uyulacak kurallara, randevu sistemine kadar birçok kritik başlık belirlenecek. Ortak kullanılan malzemeler… Kuaförler için tarak mesela… Kişiye özel mi olacak, müşteriler kendisi mi getirecek? Çok ince detaylı bir rehber göreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

AVM ve berberlerin çalışma saatlerine ilişkin de önemli bilgiler verilirken, “Sabah 8’den gece 10-11’e çalışabilecekler mi? Hayır, bunu net olarak söyleyebiliriz. Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi doğrultusunda yeni mesai saati belirlenecek. Tıpkı marketlerin yeni normali gibi. Marketler de sabah 9-akşam 9 çalışıyor artık. Eskiden akşam 10’a kadar çalışabiliyorlardı. Şimdi AVM’ler için de buna yakın bir saatin belirlenmesi bekleniyor. Kuaför ve güzellik salonu gibi hizmetlerde de gece geç saatlere sarkmaması, daha kısıtlı bir saat üzerinden işlerini yapmaları öngörülüyor. Çalışma devam ediyor, henüz netleşmedi. Netleştikten sonra usül ve kuralları göreceğimiz İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlanacak. Hijyen kurallarını da Sağlık Bakanlığı bir rehber haline getirecek ve meslek odalarına gönderilecek. Şuana kadar mesleklere ilişkin 11 ayrı rehber olduğu bilgisine ulaştım. Kuaför, berber, güzellik salonu için hazırlık yapılıyor” denildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.